BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 mei 2009 @ 09:27 door | Geen reacties

Lezing over oorlogservaringen, 18 mei 2009

steenbeestje3Afgelopen maandagavond hield de 72-jarige Mimi José Netto in bibliotheek Vlissingen een lezing over haar oorlogservaringen. Ze vertelde hoe haar oorlogsverleden op latere leeftijd opspeelde, hoe ze ermee om is gegaan en hoe dat uiteindelijk leidde tot het schrijven van haar boek ‘Het Steenbeestje’.

Zoals ieder oorlogsverhaal van een ooggetuige, maakte ook dit verhaal indruk op mij. Ouders die in het verzet zitten, bombardementen en op de vlucht geslagen voor de Duitsers. Dat zijn zaken die niet in je koude kleren gaan zitten.

Tafel vol attributen
Het werd een afwisselende avond. Mimi las stukken voor uit haar boek waardoor we een indruk kregen van de inhoud. Ze liet ons fragmenten van de door haar geschreven balletuitvoering ‘Het bombardement’ horen. Ze had een tafel vol attributen uit de oorlog variërend van foto’s tot identiteitsbewijzen en geldstukken. En er werden natuurlijk oorlogservaringen uitgewisseld.

Het aardigst van deze avond was eigenlijk het feit dat er ook nog een jongere in het publiek zat. Een zeevaartscholiere, uiteraard zonder oorlogservaringen maar met een nieuwsgierigheid en interesse waar de oudere aanwezigen graag gebruik van maakten om hun verhaal te kunnen vertellen.

Meer informatie over ‘Het Steenbeestje’ en Mimi José is te vinden op de website www.hetsteenbeestje.nl en het krantenartikel dat 23 mei in de PZC verscheen:

‘Het Steenbeestje’ is uiteraard te leen in Bibliotheek Vlissingen.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA