BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 mei 2009 @ 11:22 door | Geen reacties

Geslaagde nul-leners actie

bibliotheekpasZoals u misschien wel weet, zijn er regelmatig leuke acties in de bibliotheek. Eén van de meest recente voorbeelden daarvan was de actie Nul-leners.

Onder Nul-leners verstaan wij klanten die wel staan ingeschreven bij de bibliotheek, maar die de afgelopen jaren niet bij ons hebben geleend.

Twee jaar geleden kon iedere lener zijn bibliotheekpas omwisselen voor een nationale bibliotheekkaart, veel van deze pasjes bleven liggen. Waardoor gelijk bekend was wie we onder Nul-leners konden verstaan.

Van deze leners is eerst nagekeken of de adresgegevens nog klopten, bij velen was dit niet het geval en zijn de adressen aangepast. Hierna kon de werkelijke actie van start gaan.

Welkom-terug-cadeau
Nul-leners die hun bibliotheekpas weer lieten activeren hebben als welkom terug cadeautje een USB-stick gekregen en mochten gratis een DVD en een luisterboek lenen voor één week. Ook kregen ze een informatiefolder met de diensten en producten van de bibliotheek.

Leuke reacties
Doel van de actie was  de Nul-leners meer bekendheid met onze producten en diensten te geven, dat is gezien enkele leuke reacties wel gelukt:

  • Ik kwam niet meer omdat ik dacht dat de bieb failliet was!
  • Hebben jullie dan luisterboeken?
  • Ik wist niet dat jullie ook nog dvd’s hadden
  • Moet ik dan ook nog per boek betalen?
  • Krijg ik zoveel…. Wat leuk
  • Toen ik de brief las riep ik alleen maar leukleukleuk toch Jan? Ja hummmm.
  • Kan ik de pas ook gelijk om zetten naar een echte pas?
  • Kan ik mijn kinderen ook lid maken?
  • Waarom doen jullie dit?
  • Ik leen altijd op de pas van mijn man maar zo’n gratis pas en usb stick vind ik wel een leuk extraatje.

Ruim 1700 mensen hebben inmiddels hun nieuwe bibliotheekkaart thuisgestuurd gekregen. Hierop hebben 70 leden zich uit laten schrijven en 288 leden de pas weer laten activeren. Misschien hoort u wel bij één van deze leden… Dus: welkom terug in de bieb!

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA