BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 mei 2009 @ 11:25 door | Geen reacties

Proficiat Dimitri!

godverdomse-dagen1Afgelopen winter maakte ik voor het eerst kennis met het Vlaamse schrijftalent Dimitri Verhulst. Zijn laatste roman ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ bleek een schot in de roos en bleef na lezing nog lang in mijn hoofd nazinderen.

Wat een vondst om de ontstaansgeschiedenis en de evolutie van de mens te beschrijven zonder jaartallen, zonder namen en compleet zonder hoofdpersonages. En dat dan ook nog in een handzaam formaat van nog geen 200 bladzijden!

Zendingsdrang
Ik heb het boek onder vrienden, kennissen en collega’s tot vervelens toe lopen promoten, want ik vond/vind dat iedereen dit moest/moet lezen. Extra leuk dus dat Verhulst er gisteren -als tweede Vlaming na Hugo Claus- de Libris Literatuurprijs mee heeft gewonnen. Die extra publiciteit scheelt mij weer een stuk zendingsdrang…

Vuurwerk van taal
De Librisjury waardeerde de roman in het bijzonder als “een weergaloze stijloefening, als een vuurwerk van taal, waarvan de toon opzettelijk scabreus en agressief is”, en daar kan ondergetekende zich alleen maar van harte bij aansluiten.
Voor geinteresseerden: mijn eigen privé juryrapportage is hier en hier te vinden.

O ja, misschien leuk om te weten dat ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ in onze bibliotheek ook als luisterboek voorhanden is. Heel bijzonder om Verhulst zelf zijn verhaal met sappige Vlaamse tongval te horen voorlezen.

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA