BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 juni 2009 @ 16:23 door | 2 reacties

Deze zomer in Zeeland: gratis luisterboeken lenen

Vandaag start de Week van het Luisterboek in Nederland. De bibliotheken in Zeeland geven hier aandacht aan door de luisterboeken deze week gratis uit te lenen. Normaal gesproken betaalt u €2,50 voor drie weken.

Zeeuwen, luistert allen!
Zeeuwse bibliotheken hebben besloten de actie te verlengen t/m 17 augustus. Ofwel, tot halverwege de zomer van 2009 leent u luisterboeken gratis! Een leuke actie die bibliotheekleden vast zal aanspreken, aangezien ons Zeeuwen toch ‘altiet een beetje zuunig bluuven’ en gratis nou eenmaal nooit weg is.

Lekker lui lezen
Een ingesproken boek op cd is ideaal vakantievermaak. Waar u van dikke pillen op strand pijn in de schouders en nek krijgt omdat u krampachtig het boek omhoog probeert te houden, in de auto trillende letters probeert te ontcijferen door hobbelige Belgische wegen en in de tent klungelt met een zaklamp in de ene hand en uw boek moet gebruiken om zoemende muggen weg te slaan die op het licht afkomen, heeft u bij een luisterboek totaal geen last van al deze ongemakken. Oftewel, ideaal voor luie vakantielezers!

Mensen die tijdens de Week van het Luisterboek  (17 juni – 28 juni) lid worden van Bibliotheek Vlissingen ontvangen gratis het luisterboek ‘Factor 100’ geschreven én verteld door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder. Luister hier naar een fragment. Wist u trouwens dat jeugdluisterboeken en informatieve luisterboeken altijd gratis te leen zijn in de bibliotheek?


Zeeuwse collectie

De bibliotheek in Vlissingen heeft een (nog) redelijk bescheiden collectie van 200 luisterboeken met voornamelijk jeugdverhalen. Maar natuurlijk kunnen leden in deze periode gratis gebruik maken van de gehele Zeeuwse luisterboekcollectie. U kunt langsgaan met uw pas in een andere bibliotheek of reserveer ze via de catalogus en laat ze in Vlissingen afleveren. Dat kost € 0,75 per materiaal.

Uw mening?
Wat vindt u van luisterboeken? Heeft u behoefte aan een uitgebreide collectie, ook als dit zou betekenen dat het budget voor leesboeken dus kleiner wordt. Zoja, naar welk genre gaat uw voorkeur dan uit?

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Nieuws

Trefwoorden , ,

Reageren

2 thoughts on “Deze zomer in Zeeland: gratis luisterboeken lenen

  1. Klina schreef:

    Luisterboeken zijn naar mijn mening een aanwinst voor de bibliotheek nu veel mensen (denken dat ze) het te druk hebben om met een boek te gaan zitten en te lezen. Luisteren kan bijna overal. Ik zou persoonlijk graag meer informatieve luisterboeken zien over allerhande onderwerpen zoals geschiedenis, filosofie, etc. Ook zou de bibliotheek een lijst kunnen samenstellen (bijvoorbeeld op dit blog) met websites waar gratis en legaal luisterboeken gedownload kunnen worden zoals librivox.org.

  2. Cas schreef:

    Dank u wel voor uw reactie en tips.

    We zullen bekijken of we een lijst van websites kunnen samenstellen waar luisterboeken legaal kunnen worden gedownload. Houdt u dit blog in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA