BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 juni 2009 @ 09:00 door | Geen reacties

Maandelijkse strijd

foto-vh-jaar-2009Sinds 2008 organiseert Bibliotheek Vlissingen samen met de Stichting Vlissingen Promotie de wedstrijd Foto van het Jaar. Inmiddels is deze succesvolle fotowedstrijd al weer aan haar tweede editie bezig.

Iedere laatste donderdag van de maand gaat de jury in conclaaf om allereerst uit de gemiddeld 100 inzendingen een shortlist van 10 tot 15 foto’s samen te stellen. (Onscherpe foto’s en scheve horizons zijn de eerste die sneuvelen). Daaruit moet dan de uiteindelijke maandwinnaar voort komen rollen. Maar dat laatste gaat zeker niet zonder slag of stoot.

Botsingen
Ieder lid van de vierkoppige jury laat zijn of haar persoonlijke criteria los op de shortlist en dat levert steevast collegiale, maar vaak koppige ‘botsingen’ op, zeker wanneer er nog twee, drie foto’s overblijven. “Ja, maar die foto zegt niets bijzonders over Vlissingen”, “Teveel gephotoshopt!”, “Mooi beeld, maar veel te abstract, ik wil nu ook wel eens mensen zien”, “Waarom niet iets anders gekaderd? Dan was het een winnaar geweest”, het zijn maandelijks terugkerende kreten.

Vlissings oerbeeld
Toch komen we er iedere keer weer uit, zonder al te grote kleerscheuren of verwondingen. En soms –zoals bij de foto van de maand juni- verrast de jury zichzelf door ondanks ‘spannender’ inzendingen unaniem te kiezen voor een wat traditionelere foto: het ‘praatbankje’ op Boulevard De Ruyter. Een Vlissings oerbeeld, dat gek genoeg nog niet vaker werd ingezonden, en tot verrassing van de jury gemaakt bleek door een Duitse toeriste!

Voor wie het nog niet wist: een mooie presentatie van de Foto van het Jaar 2008 is hier te vinden.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA