BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 juni 2009 @ 08:07 door | 4 reacties

Netvibes (RSS deel 2)

netvibesIn mijn vorige blogbericht promootte ik al het gebruik en het gemak van RSS.

Nu wil ik u op de hoogte brengen van een RSS-reader en wel die van onze eigen bibliotheek. Bij Netvibes hebben wij speciaal voor u een RSS-pagina gemaakt. Op deze pagina vind u in één oogopslag welke nieuwe materialen de bibliotheek in de uitleen heeft, de laatste biebnieuwtjes en ook onze laatste blog-berichten.

Maak het uzelf gemakkelijk
Dankzij deze speciaal voor u ingerichte Netvibes-pagina komt alle nieuws naar u toe. Wanneer u zelf een Netvibes-account heeft of aanmaakt, kunt u de RSS-feeds van onze pagina eenvoudig naar uw eigen account kopiëren.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

4 thoughts on “Netvibes (RSS deel 2)

 1. AvA schreef:

  Het klinkjt heel mooi, maar op andere blogs die ik feedread kan ik heel simpel op een icoontje klikken en de feedreader kiezen, in mijn geval Netvibes. Als ik hier op het icoontje klik krijg ik geen keuzes, maar kom ik in dit verhaaltje terecht. Doe ik iets niet goed?

 2. PeterQ schreef:

  Een RSS-feed is op diverse manieren te realiseren. Is ook een beetje afhankelijk welke feedreader (of browser) u heeft.

  Wat dit blog betreft, is het ’t makkelijkst om met uw rechtermuisknop het RSS-symbooltje aan te klikken en dan ‘Koppelingslocatie kopiëren’ te kiezen. Daarmee kopieert u ons RSS-adres dat u dan in willekeurig welke gewenste feedreader kunt plakken.

  Alle onze aparte RSS-feeds vindt u overigens in een eerder blogbericht, zie http://biebblog.openia.com/2009/06/08/rss-really-simple-syndication/.

  Ik moet u trouwens wel gelijk geven dat die aanklikbare titel (van het meest recente blogbericht) onder het RSS-symbooltje erg verwarrend is. Helaas is dit een vaste instelling van het blogprogramma WordPress die wij niet uit kunnen zetten. Wij zijn nog aan het kijken hoe we dit kunnen verhelpen.

 3. PeterQ schreef:

  Ten vervolge op bovenstaande reactie de heuglijke melding dat die verwarrende RSS-titel inmiddels in vervangen door een (links en rechts) aanklikbaar plaatje waarmee een RSS-feed is te realiseren.

  Konden alle technische problemen maar zo snel worden opgelost :-)

 4. AvA schreef:

  Bedankt voor de uitleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA