BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 juni 2009 @ 08:00 door | 3 reacties

Voor een dag van morgen

andreus1Sommige dichters schrijven gedichten die de lezer het gevoel geven alsof ze ze altijd al gekend hebben. Hans Andreus was zo’n dichter. En ‘Voor een dag van morgen’  is zo’n gedicht.

Al eerder dit jaar werd dit gedicht door Vlissingse bibliotheekleden verkozen tot een van de favorieten. En terecht, het zijn nog altijd ontroerende regels over de liefde.

‘Voor een dag van morgen’  is terug te vinden in de bundel ‘Vertel hoeveel ik van je hou’ waarin de 35 mooiste liefdes gedichten van Hans Andreus bijeengebracht  zijn. Een gedichtenbundel van meer dan 10 jaar oud, nog steeds de moeite waard en natuurlijk te leen in onze bibliotheek.

Beluister het gedicht.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

3 thoughts on “Voor een dag van morgen

 1. Karin schreef:

  Bedankt voor weer eens wat aandacht voor Andreus en in het bijzonder dit gedicht.
  Typisch zo’n gedicht waarvan je een aantal regels kent maar niet de titel.

 2. Els de Wilt schreef:

  Leuk idee, gesproken gedichten. Maar op mijn computer werkt het niet. Ik krijg alleen maar een scherm met een kruisje te zien, maar niets te horen.

 3. PeterQ schreef:

  Heel vervelend dat u de gesproken gedichten niet kunt beluisteren.

  Dat ligt –voor zover ik dit op afstand- kan inschatten hoogst waarschijnlijk aan de afstellingen van uw eigen computer, wellicht gekoppeld aan de instellingen van uw internetbrowser.

  Bij het klikken op de ‘afspeel-link’ zal uw computer proberen een geluidsspeler op te starten. Bekijkt u de site met Firefox dan zal in principe worden geprobeerd daarvoor Quicktime aan te roepen, bij Internet Explorer staat standaard Windows Media Player als voorkeurspeler afgesteld. Wanneer u geen van beide stukjes software heeft geïnstalleerd, zal u dus niets kunnen horen van de gesproken poëzie op dit blog.

  Een persoonlijke tip van mijn kant: download en installeer een geluidsspeler (bijv. Winamp), zoek op uw harde schijf een willekeurig MP3-geluidsbestand. Rechtsklik op het MP3-bestand en ga naar ‘Openen met’ > ‘Programma kiezen’. Kies het afspeelprogramma van uw voorkeur en vink ‘Dit bestand altijd met dit programma openen’ aan voordat u OK klikt.
  Als het goed is, zou uw geluidsprobleem nu verholpen moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA