BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 juni 2009 @ 15:20 door | 1 reactie

Voorbereid op vakantie

texel1De zomervakantie lonkt al weer enige tijd, het grote aftellen is inmiddels begonnen. Net als de voorpret, want je wilt toch een beetje voorbereid op vakantie gaan.

Uiteindelijk bleven er twee alternatieven over, Texel of een Grieks eiland. De informatie over Texel was snel verzameld, het Griekse eilandje nam iets meer tijd in beslag. Met name de praktische zaken.

Vragen, vragen, vragen
Wat voor soort reisverzekering zal ik nemen? Wat is aantrekkelijker: zaken los boeken of toch een enigszins georganiseerde reis? Welke luchtvaartmaatschappijen staan ‘goed’ (kindvriendelijk, betrouwbaar, prijs-kwaliteitsverhouding) aangeschreven? Zal ik dan toch ook maar een nieuwe camera kopen (5 megapixels is niet echt veel).

Gouden tip?
Ik ben informatie gaan inwinnen en kreeg meerdere gouden tips, waarvan ik er eentje via dit blog wil delen: kijk voor dit soort praktische zaken ook eens op de website van de Consumentenbond (‘de Consumentgids online’).

Gratis databanken checken
In eerste instantie helemaal niet aan gedacht, toch maar even gekeken. Ik ben weliswaar geen lid, u wellicht ook niet, maar kon de site toch raadplegen. De bibliotheek heeft namelijk wel een abonnement, zo eentje waarbij u gratis mag meeliften. De enige voorwaarde is dat dit dan wel in de bibliotheek moet plaatsvinden.
Hetzelfde geldt trouwens voor het gratis raadplegen van de Uittrekselbank, de Krantenbank en het Keesings Historisch Archief. Om maar eens wat te noemen.

Het heeft mij geholpen, wellicht is het gratis raadplegen van digitale databanken bij de bibliotheek (zowel voor leden als voor niet-leden!) ook iets voor u.

En voor wat de vakantie betreft, uiteindelijk is het toch Texel geworden…

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Voorbereid op vakantie

  1. Marianne schreef:

    Texel is prachtig! Wij zijn er in april nog geweest.
    Lekker compact, alles ligt op fietsafstand.
    Heerlijk om te fietsen, te wandelen en natuurlijk naar het strand te gaan.
    En, ook belangrijk: je bent er in een uur of 3…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA