BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 juni 2009 @ 10:15 door | 15 reacties

Welkom op het weblog van Bibliotheek Vlissingen

keyboardBibliotheek Vlissingen presenteert hierbij haar Bibliotheekblog. Naast haar eigen website en de maandelijkse digitale nieuwsbrief een derde communicatiekanaal. Is dat niet wat overdreven?

Wij vinden van niet, temeer daar hedendaagse organisaties hun publiek inmiddels op verschillende manieren proberen te bereiken.

Bovendien is een weblog een wezenlijk ander communicatiemiddel waar heel uiteenlopende zaken een plek kunnen krijgen die elders niet aan bod komen.

Geen eenrichtingsverkeer
Het initiatief om tot dit weblog te komen benadrukt dan ook de wens van de bibliotheek om écht contact met alle Vlissingers te krijgen. Dus geen eenrichtingsverkeer, maar mogelijkheden voor u om op onze ideeën te reageren en vooral ook om zelf met suggesties voor verbetering van de dienstverlening te komen.

Platform
Bloggen betekent voor de bibliotheek dan ook vooral leren luisteren. Wij hopen dat u eraan wilt meewerken om van deze blog niet zomaar een promotie-instrument te maken, maar een echt platform waarop klanten en medewerkers van de bibliotheek elkaar ontmoeten en inspireren.

Maar liefst een kwart van alle medewerkers van de bibliotheek werkt mee door persoonlijke tips te verstrekken of nieuwtjes op het terrein van boeken, media en onze informatiesamenleving door te geven.

Het unieke van een weblog is dat u hierop onmiddellijk en vrij kunt reageren. U bent hiertoe van harte uitgenodigd!

Kees Hamann
Directeur Bibliotheek Vlissingen

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

15 thoughts on “Welkom op het weblog van Bibliotheek Vlissingen

 1. Heel leuk initiatief dit blog. Ziet er mooi uit hoor!! Veel succes en vooral blogplezier toegewenst!

  Groetjes,
  Alinda

 2. H. Cornelissen schreef:

  Wat een goed idee om je als bibliotheek op deze manier te uiten. Leuk hoor die persoonlijke noot van de blogmedewerkers. Ik zal het met belangstelling blijven volgen.

 3. Roel Meerwaldt schreef:

  Goed idee. Ik ben wel geen boekenlezer, maar wel al o.a. die verschillende kranten en magazines. Een openbare bieb is een goede instelling voor elke gemeente. Communicatie met de klant dus ook heel goed.

 4. Kees Hamann schreef:

  Hartelijk dank voor de complimenten voor ons blog. Voor alle duidelijkheid wil ik nog benadrukken dat het volgen van ons Bieb Blog geen doel op zich is. We zoeken interactieve discussies over actuele thema’s, die de ontwikkeling van de bibliotheek mede bepalen. Door dat met u te doen, bepaalt u mede de toekomst van de bibliotheek.

 5. Joëlle schreef:

  Kijk dat gaat snel, ik lees via twitter dat jullie deze blog zijn begonnen! Hartstikke leuk en ik ga jullie zeker volgen en misschien wel mee discussiëren als dat mag als ex-collega (: Wat een leuk initiatief, weer leuke voorbeelden voor Bibliotheek VANnU (beter goed gejat dan slecht bedacht, toch? haha!) Veel succes en plezier met deze blog!

  Groetjes, Joëlle

 6. PeterQ schreef:

  Dag Joëlle

  Leuk om van je te horen en bedankt voor de complimenten.
  Enne, discussieer en/of reageer naar hartelust mee hoor.

 7. Leeuwenburgh schreef:

  Jullie maakten op de tv (Omroep Zeeland/Tv Walcheren, weet niet meer welke), de indruk dat jullie nu niks anders meer doen dan heel de dag naar je weblog staren ipv gewoon met je werk bezig zijn. Zo’n baantje wil ik ook wel.

  1. karolien schreef:

   Geachte mevrouw/heer Leeuwenburgh,

   Bedankt voor uw reactie. Het is jammer dat de reportage die indruk naliet. Ik wilde namelijk vooral benadrukken dat interactieve communicatie met onze klanten centraal staat.

   Het communicatiekanaal – in dit geval een weblog – is slechts een middel om deze doelstelling te bereiken. De komst van web2.0 of het interactieve internet betekent voor ons als bibliotheek dat wij – nog meer dan vroeger – de klant centraal kunnen stellen. Daarvoor zetten wij niet alleen een blog in, maar zijn wij ook actief op basisscholen, in het ziekenhuis, enz.

   Mocht u geïnteresseerd zijn in wat wij allemaal doen als bibliotheek, dan nodig ik u graag uit een kijkje te komen nemen in onze bibliotheek en/of ik wil u graag te woord staan. De gevarieerdheid van onze dienstverlening zorgt er inderdaad voor dat wij een prachtbaan hebben :- )

 8. Leeuwenburgh schreef:

  Ps.
  Het is logischer als de nieuwste reacties bovenaan komen ipv onderaan. Straks krijg je als er heel veel reactie zijn op een onderwerp, pagina 1 van 6 (noem maar wat) en dan staat de nieuwste reactie dus op pagina 6 ipv bovenaan op pagina 1.

  1. karolien schreef:

   Geachte heer/mevrouw Leeuwenburgh,

   Bedankt voor uw reactie. Wij zullen uw suggestie omtrent reacties verder onderzoeken. Dit weblog is namelijk nog volop in ontwikkeling.

 9. Hallo Kees Hamann,

  Hierbij even berichtje van mij (ex-collega) ik vind het heel goed dat jullie naast de site van de bibliotheek ook nog een blog hebben. Zodat de mensen kunnen mee discussieren over bepaalde onderwerpen en boeken.

  Ik probeer dagelijks zoveel mogelijk als het kan de krant te lezen pzc en metro. Lezen van een boek is lang geleden. Maar doe inmiddels wel weer een cursus(via pc op internet) wat niks kost en wat wel rechtsgeldig vergunning oplevert als je het examen haalt. Ondersteuning daarvan is via Teamspeak.

  Daarnaast werk ik op de Electronica-Afdeling als SMD Operator /Certified Rework Repair Engineer.

  Met vriendelijke groet,

  Bert Goedegebuure
  Koudekerke

 10. Leo schreef:

  Leuk initiatief dit bibliotheek weblog.

  Alleen jammer dat er nergens een Home knop zit. Ik moet nu steeds terugklikken. Of zie ik iets over het hoofd ?

  1. PeterQ schreef:

   Nee, u ziet niets over het hoofd.

   Tot voor kort was de boventitelbalk van dit blog aanklikbaar als Home-functie. Sinds gisteren is deze header echter vervangen door een fraaier ogend exemplaar en deze is (nog) niet aanklikbaar. Daar wordt echter aan gewerkt, want dit blog is –net als onze bibliotheek- volop in beweging :-)

   Met excuses voor het tijdelijke ongemak.

 11. Saia schreef:

  Leuk initiatief dit blog. Ik hoop dat we in de teokomst over verschillende dingen kunnen discusseren/praten/chatten!

 12. André de Hooge schreef:

  Laat de andere bibliotheken hier eens een voorbeeld aan nemen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA