BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 juli 2009 @ 07:50 door | Geen reacties

Boerendochter presenteert boek in bieb

Afgelopen zaterdag had onze bibliotheek een primeur. Het boek ‘De Helende Reis in de praktijk’ werd in Vlissingen voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Marieke Shvarts heeft in recordtijd een boek geschreven en uit laten geven. De Vlissingse koos er volgens eigen zeggen bewust voor om haar boek in Zeeland te presenteren: ‘Ik had ook aanbiedingen van hele chique tenten in Amsterdam, maar ik ben én blijf gewoon een boerendochter uit Zeeland’.

De Helende Reis
Marieke heeft in Vlissingen samen met partner David Shvarts een praktijk in Vlissingen. Hier bieden zij sessies aan volgens de Helende Reis methode, die ontwikkeld is door de Amerikaanse Brandon Bays. Deze methode is erop gericht om innerlijke conflicten op te lossen. Haar boeken zijn enorm populair, ook in Nederland. Alle exemplaren in onze bieb zijn op moment van schrijven dan ook uitgeleend. Natuurlijk is er ook de nodige kritiek.

In november 2008 kwam de Vlissingse op het idee om de verhalen van de ‘helende sessies’ uit haar praktijk te delen met anderen via een boek. Nog geen half jaar later ligt het eerste exemplaar in de boekhandel. Een uitzonderlijk snel proces aangezien dit normaalgesproken jaren kan duren.

Toeval of toch…?
Dat Mariekes boek binnen zes maanden kant en klaar in de boekhandel ligt is wonderbaarlijk te noemen. Marieke noemt het zelf dan ook geen toeval maar ‘het moest blijkbaar zo gaan’. In haar boekpresentatie vertelt ze hoe het geheel tot stand kwam: ‘Na elke sessie in de praktijk maak ik handgeschreven aantekeningen, voor onszelf maar ook voor de cursist. Ik voelde dat ik hier iets mee moest doen. Ik besloot de uitgever van Brandon Bays te bellen, die me in eerste instantie niet veel hoop gaf. Maar niets bleek minder waar: binnen twee uur werd ik teruggebeld door een enthousiaste uitgever. Ze waren net naar zo’n boek op zoek!’

Flinke deadline
Drie weken na haar telefoontje werd het contract getekend. Toen kwam er bij de spirituele Vlissingse toch ook wel wat stress los, want er werd een flinke deadline gesteld! Binnen drie maanden moest het boek af zijn. Alle handgeschreven papiertjes moesten worden gedigitaliseerd. En de verslagen moesten omgevormd worden vanuit de jij-vorm naar de ik-vorm, en niet onbelangrijk: er moest een inleiding komen! Veel tijd was er dus niet, maar gelukkig bood een gebedje uitkomst en kreeg Shvarts plotseling een unieke mogelijkheid via haar werkgever om alles op tijd af te maken.

Op 18 juli vertelt Marieke meer over deze wonderlijke totstandkoming van haar boek. Ook vertelt ze over haar persoonlijk leven en leest ze een hoofdstuk voor uit haar boek. Tot slot is het mogelijk om het boek te kopen en het te laten signeren.

Boekpresentatie
Bibliotheek ’t Spui 18 juli: aanvang: 14.00 uur. Toegang gratis, maar reserveren is gewenst via 0118 422100 activiteit@spui.nl

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA