BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

3 juli 2009 @ 07:53 door | 1 reactie

Burgemeester te gast op BoekENontmoet

Maandag 22 juni organiseerde onze bibliotheek weer eens een ouderwets boekenavondje. Burgemeester Dijkstra was te gast en vertelde o.a. over zijn favoriete boeken. Ondanks de matige opkomst (acht enthousiaste lezers) was de avond zeker een succes te noemen. In november 2009 zal de bibliotheek opnieuw een BoekENontmoet avond organiseren.
Wilt u een indruk krijgen van zo’n avond? Klik hier voor de foto’s. Bo van Scheyen van de Vlissingse Bode schreef een uitgebreid verslag:

Dijkstra heeft volgens hemzelf wel iets weg van inspecteur Wallander

foto-weblog

In de bibliotheek van Vlissingen is vorige week de tweede BoekENontmoet gehouden. De literaire activiteit stond in het teken van ‘Zomerlezen’ met als uitgangspunt ‘Het Luisterboek’. Als ‘special guest’ vertelde burgemeester Wim Dijkstra de aanwezige boekenliefhebbers welke boeken hij het liefst leest en waarom.

Een klein groepje mensen is op de activiteitenavond van de bibliotheek afgekomen. Allemaal krijgen ze de opdracht om een kort stukje tekst in iemands oor te fluisteren. Het gaat er heel serieus aan toe. De kleine fluisterstukjes komen allemaal uit het luisterboek Factor 100, geschreven en voorgedragen door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder.

Niet te zware kost
Aan het begin van de avond vertelt Wim Dijkstra over de drie boeken die hij heeft meegenomen. “Ik lees graag”, vertelt hij. “Ik zou het nog veel vaker willen doen, maar tijd speelt hier een rol. Toch zijn er momenten dat ik een boek pak. Vorige week bijvoorbeeld toen ik acht uur met de trein moest reizen. Meestal is het niet al te zware kost”, zegt hij lachend. Samen met Anita, zijn vrouw, heeft hij een aardige thuisbibliotheek opgebouwd. “We zijn allebei gek met boeken. We kunnen allebei van geen enkel boek afscheid nemen.”

Louis Paul Boon favoriet
Wim Dijkstra heeft een literaire thriller bij zich van Henning Mankel. “Het gaat over een wat tobberige, maar geestige politiechef. Hij doet me af en toe aan mezelf denken. Het zijn boeiende verhalen.” Verder heeft de burgervader een boek bij zich van Arto Paasillina, Sándor Márai en van zijn grootste favoriet Louis Paul Boon heeft hij ‘Menuet’ bij zich. “Daar ben ik echt fan van”, vertelt hij. “De uit Aalst afkomstige Vlaamse schrijver heeft een groot en breed oeuvre. Ik heb echt bijna alles van in de kast staan.”

Boekdaten
Na de inleiding van de burgemeester gaat het kleine gezelschap acht minuten boekdaten. Tegenover elkaar aan een klein tafeltje. “Lekker intiem”, zegt één van de bezoekers. De twee gastvrouwen Karien Krijt en Ellen Behr hebben overal voor gezorgd. Een hapje, een drankje en de hele entourage en aankleding is in zomerse sferen gehuld. Aan de tafeltjes worden geanimeerde gesprekjes gevoerd over verschillende ideeën en totaal uiteenlopende boeken.

Als enthousiast lezer vindt burgemeester Dijkstra het boekdaten een leuk initiatief. “Het moet nog een beetje groeien, wat bekender worden, maar de opzet is heel leuk. Het kan heel boeiend zijn om met iemand die je niet kent van gedachten te wisselen over je favoriete boek. Misschien ontdek ik wel een schrijver waarvan ik denk: die ga ik toch maar eens lezen.”

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden , ,

Reageren

One thought on “Burgemeester te gast op BoekENontmoet

  1. […] en Ontmoet is terug! Eind deze maand gaan we na drie jaar weer daten in de bieb… Of laat ik dat nu maar niet zo zeggen, want het woord daten schrikt de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA