BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 juli 2009 @ 07:42 door | Geen reacties

Ik zoek een boek….

keuze-personeel2De titel van dit berichtje is één van de meest gestelde vragen in de bibliotheek. Wanneer je dan vraagt wat voor een boek, is ook vaak het antwoord: “een goed boek!”.

Maar wat is nou een goed boek? Zoals u bij de informatie over blogmedewerkers kunt lezen ben ik zelf bij de jeugdliteratuur blijven hangen.
Dat ik alleen jeugdliteratuur lees betekent gelukkig niet dat ik u niet van een goed boek kan voorzien. Door verschillende cursussen te volgen is namelijk ieder personeelslid van de bibliotheek in staat u van een goed boek te voorzien.

Keuze personeel
Voor een goede roman verwijs ik ook regelmatig naar de piramide met de Keuze van het Personeel. Op deze piramide vind u de keuze van vijf van mijn collega’s (Cas, Ans, Dorinda, Nel en Ria). Zij brengen het grootste deel van hun vrije tijd door met het lezen van ‘goede’ boeken. De boeken die hen het meest bevielen vormen de basis voor De Keuze van het Personeel.

De boeken op deze piramide worden wekelijks aangevuld en ververst en alle titels zijn ook te leen. Voor wie vanuit huis de boeken besteld is deze piramide ook online te raadplegen.

En voor de jeugd?
Omdat ik alleen jeugdliteratuur lees, heb ik mijn ‘eigen’ klanten in de bibliotheek. Zo zijn er een paar oma’s die mij regelmatig om een goed jeugdboek komen vragen, welke zij kunnen lezen om er later met hun kleindochter over te kunnen praten.
Ook help ik regelmatig ouders die boeken voor hun kinderen zoeken. Het gaat dan veelal om kinderen die niet tot heel weinig lezen en die dan dus een boek nodig hebben om het lezen weer leuk te maken.

Wat ik ook regelmatig aan ouders van niet lezende kinderen aanraad is de speciale KidsCatalogus. Hier kunnen leesboeken op genre en op trefwoord opgezocht worden. Zo is er altijd voor ieder kind een leuk boek te vinden.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA