BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 juli 2009 @ 11:30 door | Geen reacties

In memoriam

veronica-hazelhoffEén van de eerste boeken die ik voor mijn leeslijst heb moeten lezen heette ‘Nou moe!’ geschreven door Veronica Hazelhoff. Het boek gaat over Maartje die van alles mee maakt, dingen die heel veel kinderen meemaken.

Gekke dingen
Maartje is een nuchter maar gevoelig kind, dat zich met veel humor overal doorheen slaat. Maartje is niet echt het handigste, mooiste, slimste meisje dat er bestaat.
Er gebeuren altijd gekke dingen met haar. En alles gaat verkeerd. Wordt ze verliefd op Michiel, laat hij haar negerzoenen pikken in de supermarkt. Natuurlijk wordt ze betrapt. Als ze eindelijk gaatjes in haar oren mag, beginnen die vreselijk te zweren. En dan moet ze ook nog met de saaiste jongen van de klas blokfluit spelen op het schoolfeest. Maar gelukkig lopen sommige dingen toch goed af voor Maartje…

Gisteren was ik op internet aan het kijken naar het laatste nieuws  en toen las ik dat de schrijfster op 62-jarige leeftijd is overleden. Vandaar dit in memoriam stukje.

Veronica Hazelhoff
Veronica Hazelhoff werd als Veronica Franken op 22 februari 1947 geboren. In het gezin waar Veronica opgroeide waren boeken heel belangrijk, het was een echt leesgezin.
Al op achtjarige leeftijd won Veronica een verhalenwedstrijd van de VARA. Daarvoor kreeg zij haar eerste uitgevershonoranium: een boekenbon. Aan het voortgezet onderwijs had Veronica zo’n hekel dat ze op zestienjarige leeftijd van school af gingen nooit meer terugkwam.
Omdat Veronica naast schrijven ook goed kon tekenen werd ze toegelaten tot de kunstacademie. Daar ontmoette ze Jan Hazelhoff waar ze in 1969 mee trouwde.

Boeken
Nou moe! (1981)
Hierzo! (1982)
Auww! (1983)
Oma, waar blijft de taart (1983)
Kinderkamp Utopia (1985)
Fenna (1986)
Ster! (1987)

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA