BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 juli 2009 @ 08:25 door | Geen reacties

Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella

santiago-routeAfgelopen maandag was Jan de Hoon te gast in onze bibliotheek.
De Hoon is journalist, fotograaf en ervaren pelgrim op de route naar Santiago de Compostella in Spanje. Een pelgrimsroute die al sinds het jaar 1000 door vele gelovigen wordt gelopen. Nu, meer dan een milenniuw later, wordt deze route om vele verschillende redenen nog gelopen.

Jan heeft tijdens zijn voettocht vele pelgrims geïnterviewd. Zij vertelden hem hun verhaal, waarom ze daar lopen, wat hun doel is, wat deze ervaring met hen doet. Al deze ervaringen heeft hij opgeschreven in het boek ‘Een pelgrimstocht naar Santiago’ wat binnenkort te leen is in de bibliotheek.

Herhaling van simpele zaken
Aan de hand van verhalen, ontmoetingen en beelden, vertelde Jan ook zíjn verhaal. Praktische informatie over de route, overnachtingen en weersomstandigheden komen aan bod. Maar ook wat er in zijn hoofd is omgegaan toen hij zich alleen bezig hield met lopen en de vraag waar te overnachten. Toen hij alleen de herhaling van simpele zaken ervoer waar we in onze vierentwintiguurs economie geen tijd meer voor hebben.

Hij vertelde over de pijn in zijn voeten die hem in het hier en nu hielden, de gedachten in zijn hoofd die gaandeweg tot rust kwamen en de momenten waarop hij ‘door-lopen’ was. Om uiteindelijk in een ritme te komen van ‘zijn’ waarin tijd niet meer bestond.

Meer informatie over deze pelgrim, zijn reizen en foto’s is te vinden op de website van Jan de Hoon.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA