BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 juli 2009 @ 08:02 door | Geen reacties

Vakantievoorpret

reisgidsenVakantievoorpret, het is bijna net zo leuk als op vakantie gaan.   Bij mij beginnen de vakantiekriebels voor het volgende jaar alweer zodra we thuis zijn van vakantie.

Waar naartoe?
Eerst het oriënteren: wat zullen we deze keer eens gaan doen? Gaan we een weekje naar Texel? Of  maken we een rondreis door Nepal? Gaan we kamperen in Vrouwenpolder? Of  huren we gewoon weer een gîte in Frankrijk? Of, ben je gek, doen we gewoon alles?

Uren breng ik door met reisbrochures en achter de pc, waar tegenwoordig alle reisorganisaties en campings zich met een eigen website presenteren. Zo krijg je meteen een goed idee van de ligging, de uitstraling, de route, de omgeving enzovoort.

Informatie-overload? Nóóit van gehoord. Het is meer alsof je voor een groot buffet staat en niet weet wat je het eerst op je bord zal scheppen: heerlijk!

Ook blog-collega BiebPeter bereidt zich op deze manier voorop zijn vakantie, met name op de praktische zaken. Zou dat nou typisch mannelijk zijn?

Reisboeken
Als bij ons eenmaal de keuze eindelijk op een bepaald gebied of land is gevallen, duik ik ook in de reisliteratuur. Ik bof natuurlijk dat we in onze bieb een grote afdeling reisboeken hebben over alle mogelijke inheemse en uitheemse bestemmingen.

Van Turkije tot Nieuw Zeeland, van Australië tot Antwerpen, van de Franse Alpen tot de Himalaya: je kunt het zo gek niet opnoemen of we hebben er een boek over. We streven er dan ook naar deze collectie zo up-to-date mogelijk te houden.

Kijkt u maar welke reisboeken de bieb de afgelopen 12 maanden heeft aangeschaft!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA