BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 augustus 2009 @ 10:11 door | Geen reacties

Hoekse en Kabeljauwse twisten nieuwe stijl

vlaamse-leeuwLaat ik voorop stellen dat ik een groot zwak heb voor onze zuiderburen. De afgelopen maand bezocht ik met veel plezier weer eens de prachtsteden Gent en Brugge en genoot er -naast de architectuur- opnieuw van de Vlaamse mentaliteit, taalgebruik en tongval. Maar dat recente gedoe rond het wel/niet uitbaggeren van de Schelderoute naar Antwerpen begint een beetje ridicule vormen aan te nemen.

Anti-leuk
Zo was er al de Belgische oproep om Nederlandse mosselen te boycotten (en wij dan weer van onze kant dat verrukkelijke bierassortiment in de ban doen zeker?), nu blijkt de nieuwssite Vandaag.be Nederlandse bezoekers de toegang te ‘ontzeggen’.

Het kan geen toeval zijn dat een 61-jarige Vlaming het momentum aangrijpt om een actiegroep te beginnen tegen het woord ‘leuk’, een term die hij te Nederlands vindt.

Laten we het wel plezant houden hè? Gewoon de regio Zeeuws-Vlaanderen aan de Vlamingen geven en Wallonië afstoten naar Frankrijk. Dan wil ik wel in Nieuw-Vlaanderen gaan wonen. Zeker en vast.

(in onze serie Nieuwsberichten in Komkommertijd)

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA