BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 augustus 2009 @ 09:06 door | Geen reacties

K11?

leeskamerK11? Wat is dat nu weer zult u zich afvragen. In mijn vorige blogpostje heb ik al iets verteld over onze manier van plaatsen van romans. De laatste titel in dat bericht gaat over een boek dat te vinden is in K11 op de plaats 784.5. Hier had ik beloofd om uit te leggen waar die K voor staat.

Kamer of Kerkstraat
Voor de mensen die bekend zijn in onze bibliotheek weten dat de bibliotheek om en over de oude pandjes uit de Kerkstraat gebouwd is. Bij de bouw van onze bibliotheek mochten de pandjes uit de Kerkstraat niet worden afgebroken, omdat het monumentenpanden zijn. Daarom zijn ze blijven staan en kunt u  dus vanuit de bibliotheek in deze pandjes rondlopen. Wij hebben ze nu in gebruik als Kamertjes voor onze informatieve boeken.

Wat vindt u daar?
Wanneer u op niveau 3 (bij de romans) begint,  komt u eerst Kerkstraat 5 tegen, hier staan alle reisgidsen en boeken over landen en volken. Vanaf deze kamer kunt u doorlopen naar Kerstraat 7;  hier kunt u alles vinden over handwerken, knutselen, koken, huisdieren, tuinaanleg en tuinonderhoud.
Staat hier niets voor u bij… loop dan even door naar kamer 9, hier staan namelijk de geschiedenis boeken, geschiedenis van Nederland, het koningshuis, maar ook geschiedenis van onze mode (altijd leuk om even door te bladeren). Vanuit dit kamertje komt u in het hoekhuis van de Kerkstraat nummer 11. Hier staan alle boeken die wij hebben over Zeeland. Ook de maritieme boeken hebben hier een plaats gekregen naast de kunst- en muziekboeken.

En de pandjes aan de Oude Markt?
Vanuit Kerkstraat 11 loopt u Oude Markt 1 binnen hier staat een wisselende presentatie van ofwel een Vlissingse kunstenaar of van kunstvoorwerpen gemaakt door onze Vlissingse jeugd. Via deze kamer komt u in het laatste monumentenpand dat wij rijk zijn: Oude Markt 3. Deze ruimte hebben wij in gebruik als kamer voor de jeugd met informatieve boeken en strips.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA