BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 augustus 2009 @ 07:50 door | Geen reacties

Vakantiefoto’s delen op Flickr

vakantie2Net terug van vakantie en massa’s (digitale) foto’s gemaakt? Lees dan vooral verder…

In mijn vorige berichten had ik het al over de eindeloze reeks mogelijkheden die het sociale web biedt voor voor het delen van kennis, informatie en ervaringen met anderen. Met een website als Flickr kunt u ook foto’s delen.

Wat is Flickr?
Flickr
is een website waarop u foto’s kunt plaatsen (‘uploaden’) en delen met anderen.

Een account aanmaken
Om foto’s te kunnen uploaden naar Flickr heeft u een (gratis) account nodig. Flickr is eigendom van Yahoo! en voordat u een Flickr-account maakt, moet er dus eerst een (eveneens gratis) Yahoo!-account aangemaakt worden.
Met die account krijgt u toegang tot Flickr en kan je elke maand 100 MB aan foto’s uploaden. Wilt u meer mogelijkheden en uploadcapaciteit, dan kiest u voor een betalende account van ca. 20 Euro per jaar.

Foto’s met tags plaatsen
Zodra u een account hebt, kunt u uw foto’s uploaden naar Flickr. Na uw upload stelt Flickr voor om de foto’s van een omschrijving (titel, enz.) te voorzien. Ook kunt u de foto’s een bepaalde ‘tag’ meegeven. Een ‘tag’ is niets anders dan een trefwoord. Een voorbeeld:  in Spanje heeft u een prachtige zonsondergang gekiekt. Die foto kunt dan de tags ‘Spanje’ en ‘zonsondergang’ meegeven.
Het toekennen van trefwoorden is wel aan te raden, omdat anderen dan makkelijk uw foto’s kunnen terugvinden wanneer ze op zoek zijn naar een bepaald onderwerp.

Ook handig is dat uw foto’s ook te groeperen zijn in categorieën, fotoalbums of ‘sets’.

Nog een laatste aandachtspunt: wanneer er duidelijk herkenbare personen op de foto staan, vraag dan altijd eerst om toestemming, voordat u ze op Flickr plaatst. En een laatste tip: publiceer uw foto’s bij voorkeur onder een Creative Commons licentie.

PS
Ook Bibliotheek Vlissingen heeft een account op Flickr. Neem hier een kijkje.

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden , , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA