BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 september 2009 @ 09:50 door | Geen reacties

Bolides en babyluiers

michael-schumacherDeze zomer heb ik tussen het verschonen van de luiers door (ben namelijk net vader geworden) de ‘ultieme’ biografie van Michael Schumacher gelezen van F1-journalist James Allen.

F1-liefhebber
Als rechtgeaard liefhebber van de F-1 kon ik deze biografie van de ‘grootste’ autoracer aller tijden (zeven wereldtitels) domweg niet laten verstoffen op de schappen van onze bibliotheek.

Laat ik eerst vertellen dat ik Schumacher ooit in het echt heb zien racen. Dat was tijdens de eerst verreden Grand-Prix van Hongarije te Istanbul in 2005.  Ik was daar aanwezig met mijn jongste broertje en mijn beste vriend. Tussen de mensenmassa hooggezeten op de achterste tribune van het circuit ondergingen wij het oorverdovende geluid van de bolides en de meesterlijke acties van de rijders.

Memorabel
Wat me vooral altijd zal bijblijven was het moment tijdens de kwalificatie dat Schumacher pal voor ons neus – we zaten namelijk in een haarspeldbocht- hard van de baan raakte. Opeens was iedereen doodstil. Even leek het of je hem en zijn auto zo kon aanraken.. maar drie seconden later stoof hij met piepende banden weer verder.

Sneltreinvaart
Dit boek leest bijna net zo snel als Schumacher racete. Een schat aan informatie, boordevol ‘inside’-informatie uit het leven van de veelgeprezen – maar ook- verguisde racer.
James Allen blijkt een journalist die tot op de bodem en van binnenuit Schumacher’s leven op het papier heeft gekregen zodat een ieder (ook niet F1-liefhebbers) gefascineerd zal blijven tijdens dit 297 pagina’s tellende relaas.

Wat mij betreft dus een absolute aanrader die dus te vinden is in onze bibliotheek, waar u overigens ook talloze andere boeken kunt treffen over welke sport dan ook.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA