BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 september 2009 @ 15:03 door | 1 reactie

‘De Kindervriend’

kindervriend4Zaterdagmiddag 26 september a.s. komt de Vlissingse schrijver José Hennekam op bezoek in onze bibliotheek. Hij zal die middag vertellen over zijn nieuwste boek ‘De Kindervriend’, een psychologische triller die gedeeltelijk op eigen ervaringen zijn gebaseerd.

Shockerend
Volgens de schrijver zelf is het “bewust niet shockerend geschreven om een breed publiek te kunnen bereiken”. Dit neemt niet weg dat het een shockerend onderwerp blijft: misbruik van kinderen door de vertegenwoordigers van de katholieke kerk. Bovendien is het een actueel onderwerp. Paus Benedictus XVI heeft nog niet zo lang geleden in Australië zijn excuses aangeboden aan kinderen die in tehuizen van de kerk seksueel misbruikt zijn. Eerder maakte hij zijn excuses in de VS.

Het verhaal
Wat ik van het boek vond? ‘De Kindervriend’ leest vlot weg, is prettig geschreven en heeft een goed plot. De afwisseling van het verhaal tussen het ‘nu’ en de flashbacks waarin de ik-persoon vertelt over zijn eigen, traumatische ervaringen met misbruik, maken het afwisselend en interessant. De enkele harde scènes die beschreven worden, vond ik vreselijk om te lezen. Bijna had ik het boek weggelegd maar daar was het toch te boeiend voor.

Meer weten?
Op 26 september van 14.00 tot 16.00 is José Hennekam dus te gast in de bibliotheek. Hij vertelt over de totstandkoming van zijn boek, verkoopt exemplaren van ‘De Kindervriend’ en signeert op verzoek. De toegang is gratis, reserveren kan via activiteiten.nl of op telefoonnr.0118-422122.
José heeft een website en een blog waar meer informatie over hemzelf, zijn boek(en) en de reacties daarop van verschillende lezers te vinden is. En natuurlijk zijn z’n boeken te leen in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “‘De Kindervriend’

  1. Marianne schreef:

    Je hebt me met je recensie nieuwsgierig gemaakt naar het boek.
    Ik ga het zeker lezen!
    Jammer genoeg kan ik het bezoek van José (laat ik nou aldoor gedacht hebben dat hij een ‘zij’ was) Hennekam op 26 september niet bijwonen omdat ik dan op vakantie ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA