BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

23 september 2009 @ 13:47 door | Geen reacties

Dexter is coming!

dexterDexter Morgan is een briljant forensisch specialist bij de afdeling moordzaken in Miami, met als specialisme het analyseren van bloedpatronen op crime scenes.
In de ogen van velen is hij een succesvolle all-American guy, maar Dexter heeft een duistere kant die hij zeer slim voor de buitenwereld weet te verbergen. Dexter is namelijk een serial killer die in zijn vrije tijd seriemoordenaars naar de andere wereld helpt.

Intelligente serie
Dit is het op zich al bijzondere uitgangspunt van een al even bijzondere tv-serie, die in Amerika al aan zijn vierde seizoen toe is.
Maar ‘Dexter’ is meer dan een aardig idee: de serie is uiterst intelligent gemaakt, kent prima bijpersonages (die vaak ook weer een verborgen kant hebben), gitzwarte humor en heeft vele diepere lagen, spanningsbogen en dramatische plotwendingen.

Niet alleen is de hoofdpersoon zich ten volle bewust van zijn sociopathische gedrag en hunkert hij eigenlijk naar een huisje-boompje-beestje bestaan, als kijker krijg je bovendien gaandeweg meer inzicht in hoe Dexter’s gevoelloze leegte veroorzaakt is door een verschrikkelijk jeugdtrauma.

Interne monologen
De hoofdrol wordt fantastisch neergezet door Michael C. Hall, die eerder een glansrol vertolkte in nog zo’n klasse-serie: ‘Six Feet Under’, en vooral zijn interne monologen zijn van een soms literaire kwaliteit. Dat laatste is geen wonder want de serie is gebaseerd op een boek van Jeff Lindsay: de roman ‘Darkly Dreaming Dexter’.

In november zal de VPRO ‘Dexter’ dagelijks gaan uitzenden. Aan mij zal het niet besteed zijn, want ik heb er dan al drie (en waarschijnlijk vier) seizoenen op zitten.

Als rechtgeaarde seriejunks zijn wij in Huize Q namelijk al weken in de ban van deze sublieme serie, die een bibliotheekcollega (thanx PeterM) voor ons van internet geplukt heeft. Vrijwel iedere avond nestelen we ons avond voor de buis voor onze dagelijkse portie ‘killer tv’.

Dus hou tv-gids in de gaten, want Dexter is coming! Of nog beter: hou onze DVD-collectie in de gaten, want de eerste twee seizoenen zijn inmiddels besteld. U mag de DVD-boxen binnenkort verwachten in de collectie van Bibliotheek Vlissingen.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA