BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 september 2009 @ 08:16 door | Geen reacties

Feel good movie tip

junoIk moet u iets bekennen: ik val sinds kort op 16-jarige meisjes.

Voordat ik als oudere man de zedenpolitie op m’n dak krijg, wil ik dit graag even nader nuanceren. Eigenlijk klopt de meervoudsvorm al niet, want ik val maar op één meisje uit die leeftijdscategorie: de Amerikaanse scholiere Juno, in de gelijknamige filmhit trefzeker & naturel neergezet door het -overigens destijds 20-jarige- filmtalent Ellen Page.

Vlekkeloos
‘Juno’ (recensie & trailer hier te vinden) is een even charmante als hilarische highschool comedy over een tienermeisje dat ongepland zwanger wordt, voorzien van een uitstekend script, een vlekkeloze cast en een sympathieke soundtrack.

Ellen Page als Juno is aandoenlijk rebels, op een onvolwassen manier volwassen, down to earth, eigenzinnig en behept met een aanstekelijk gevoel voor humor.

Tegendraads & levensecht
Wat net zo makkelijk zou kunnen uitdraaien op een belegen tienerkomedie met moralistisch einde wordt onder regie van Jason Reitman (wiens debuutfilm ‘Thank You For Smoking’ ook al zo prettig tegendraads was) een warme kijkervaring vol verrassingen en levensechte personages.

Het bekt allemaal even lekker, de one-liners vliegen je rond de oren, de levenslust spat er vanaf en nergens gaat de film over de top.

‘Juno’ is de ultieme feel good movie voor komende herfstavonden, en wanneer ze zo intelligent gemaakt worden heb ik daar niets op tegen.

De DVD is te leen via uw bibliotheek, de soundtrack-cd trouwens ook.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA