BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 september 2009 @ 08:22 door | Geen reacties

Film en literatuur

Film the Sea 2009Met de verkiezing van de beste nieuwe boekverfilming onderscheidt het Vlissingse filmfestival Film by the Sea zich wereldwijd van andere filmfestivals. Vandaag over een week opent het festival met De storm van Ben Sombogaart naar de roman 1953 van Rik Launspach.

Beste boekverfilming
De elfde editie van Film by the Sea vindt plaats van 11 tot en met 20 september in CineCity te Vlissingen. Het belangrijkste programma-onderdeel is het competitieprogramma ‘Film en Literatuur’. Een jury kent de Film by the Sea Award toe aan de beste nieuwe boekverfilming, nationaal of internationaal.

Eigen filmzaal
In opmaat naar de elfde editie van Film by the Sea 2009 kon het publiek op de website van de PZC een stem uitbrengen op één van de 22 geselecteerde literatuurverfilmingen van het afgelopen filmjaar (onder andere Slumdog Millionaire, The Reader of Oorlogswinter). De top 5 wordt vertoond tijdens het festival. Uit de stemmers wordt een winnaar geloot die tijdens het festival een filmzaal in CineCity tot zijn beschikking krijgt waar hij met maximaal 100 personen van zijn keuze een filmvoorstelling kan bijwonen.

Workshop
Tijdens het festival is er een filmcollege en een scenario workshop. Het Film- en Literatuurprogramma gaat op maandagavond 14 september van start met een ‘boek en bal’. De storm is vanaf 17 september te zien in meer dan 100 bioscopen en zal zeker niet het laatste verfilmde boek zijn, de Papieren Man houdt het allemaal voor u bij.

Watersnood
Launspachs roman over de watersnood 1953 is uitgegeven door De Bezige Bij. Op Dizzie schreef onze collega Cas een enthousiasmerende recensie over dit meeslepende boek:  “Een roman met enorm veel vaart. Een aanrader van de bovenste plank. Ik kijk erg uit en ben zeer benieuwd naar de verfilming ervan eind dit jaar “. Nog even geduld dus!

Auteur

Rubrieken Vlissingen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA