BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 september 2009 @ 08:19 door | Geen reacties

Onder de indruk

hubble2Afgelopen week ben ik zeer aangenaam verrast door twee dingen waar ik normaliter niet zo mee bezig ben. Zaken die ook niet zo 1-2-3 gerelateerd zijn aan mijn werk, maar die ik toch even wil delen. Het betreft de nieuwe Beatles box en de Hubble telescoop.
Liggen lichtjaren uit elkaar, maar kwamen vorige week toch even samen in mijn kleine wereldje.

Meet The Beatles
Net zoals velen met mij ‘ken’ ik de Beatles wel een beetje, heb ook wel enkele cd’s in de verzameling, maar de vele finesses ontgingen mij toch een beetje. Tot vorige week.
Overdonderd door de kwaliteit van de stereo remasters ben ik toch eens wat kritischer gaan luisteren, mede op het juiste pad gezet door mijn collega en naamgenoot hier op de bieb. Heb op zijn aanraden ook een boek gekocht waarin elke cd track voor track aan de orde komt. Ga alles de komende weken maar eens op m’n gemakje uitpluizen. Een aanrader dus!

To boldly go where no man has gone before
En dan de Hubble space telescope. Recentelijk voor ruim een miljard dollar opgeknapt en weer op pad om kosmische schoonheden op de gevoelige plaat vast te leggen. En wat voor een plaatjes. Ik heb echt bijna ademloos naar de foto’s zitten staren die de NASA met ons wil delen. Wat een waanzinnige beelden van de wereld om ons heen. Ik dacht eerst dat alles wel een beetje gephotoshopped zou zijn, maar nee dus. Zou Fox Mulder van the X-Files dan toch gelijk krijgen? I want to believe!

Geïnteresseerd? Stap eens bij ons binnen of snuffel eens rond in de Zeeuwse bibliotheekcatalogus. Keuze te over, het trefwoord Beatles levert al 213 items op!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA