BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 september 2009 @ 09:14 door | Geen reacties

Vakantievideo’s delen met YouTube

videofilmingDe vakantie is inmiddels al weer een tijdje achter de rug, maar dat neemt niet weg dat – naast die massa’s mooie foto’s die u inmiddels al op Flickr heeft gezet– wellicht nog enkele mooie vakantiefilmpjes op de plank heeft liggen.  Wie die filmpjes ook wil delen met anderen kan terecht op één van de vele videohostingsites. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld YouTube.

Wat is YouTube?
YouTube is een website voor het kosteloos uploaden, bekijken en delen van videofilmpjes door gebruikers. Het motto van deze site is ‘YouTube, Broadcast Yourself’. Uploaders kunnen hun filmpjes voorzien van tags (trefwoorden). YouTube is momenteel eigendom van Google Inc. (Bron: Wikipedia). YouTube heeft zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie.

Filmpjes uploaden
Voordat u filmpjes uploadt dient u eerst een account aan te maken. Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw filmpje en ervoor hebt gezorgd dat dit korter is dan 10 minuten, kleiner is dan 2 GB en een compatibele indeling heeft, kunt u de video uploaden. Zo gaat u te werk.

Alternatieven?
Blip.tv
en Vimeo zijn de bekendste alternatieven voor Youtube. Een overzichtje van andere sociale videowebsites vindt u hier.

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA