BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

29 september 2009 @ 09:00 door | Geen reacties

Vlissingen in cijfers

vlissingen-in-cijfersBenieuwd hoeveel mensen er in Vlissingen wonen?  Welke wijk de meeste woningen omvat, hoeveel mensen er jaarlijks het Arsenaal bezoeken, hoeveel huisvuil alle Vlissingers jaarlijks produceren, hoeveel bootjes er de sluizen hebben gepasseerd, hoeveel Vlissingse huishoudens een abonnement op de PZC hebben of hoeveel strips de Vlissingse bibliotheek jaarlijks uitleent?
Sinds 1994 brengt StadsMonitor Vlissingen, de afdeling Onderzoek en statistiek van Bibliotheek Vlissingen, de gemeente statistisch gezien in kaart. Begonnen met het verzamelen van enkele kengetallen en uitgegroeid tot een publicatie die tal van ontwikkelingen van cijfertjes voorziet.

Variatie
De informatie wordt thematisch gepresenteerd. Het kan voorkomen dat er aan een thema meerdere tabellen zijn gewijd. Zo wordt bijvoorbeeld het hoofdstuk ‘Bevolking’ opgesplitst in een tiental overzichten, waarbij onderscheid wordt gemaakt naar leeftijd, geslacht, wijk, burgerlijke staat, soort huishouden en nationaliteit. Maar ook voor informatie over de gemeentelijke begroting, werkgelegenheid, inkomen, werkloosheid, volkshuisvesting, klimaat en milieu, openbare orde, verkeer, veiligheid en recreatie en toerisme kunt u bij de bibliotheek terecht.

Revisie
Tot en met het jaar 2004 was het Statistisch Jaarboek een papieren aangelegenheid. Met ingang van 2005 zijn de gegevens in eerste instantie alleen digitaal te ontsluiten via de gemeentelijke website. Maandelijks maken circa 200 (unieke) bezoekers gebruik van deze mogelijkheid. In de maand september 2009 staat de rubriek in de steigers. Zo is ‘Vlissingen in cijfers’ de nieuwe naam en krijgen de onderdelen een nieuw jasje aangemeten. Maar de vertrouwde statistieken blijven zoals ze zijn.

Het feit dat de bibliotheek meer is dan alleen een plaats waar je boeken kunt lenen, is hopelijk al een beetje ingeburgerd. Zo niet, zegt het voort en surf eens naar ‘Vlissingen in cijfers’.  Het is slechts één van de voorbeelden van de veelzijdigheid van uw bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA