BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 oktober 2009 @ 08:00 door | Geen reacties

Bestemming Azoren

azorenWaar denkt u aan bij de Azoren? Vast aan een hogedrukgebied. De Azoren waren ook bij mij voornamelijk bekend door het weerbericht, wanneer daar weer eens een hogedrukgebied lag: het Azorenhoog.

Vakantiebestemming
Afgelopen maand was ik met mijn jongste zoon op wandelvakantie naar de Azoren, althans op één van die Azoren: São Miguel.
De eilandengroep
ligt in de Atlantische Oceaan, zo’n 1500 km van de Portugese kust. Door zijn afgelegen ligging midden in de Oceaan zijn de Azoren nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Wandelen en walvissen spotten
Op het eerste gezicht leken de Azoren me een kruising te zijn tussen Ierland en Tenerife: veel groen, stapelmuurtjes, vissersplaatsjes en vulkanen. Ik zat er niet ver naast. Het bleek een schitterend wandelgebied te zijn met veel routes langs kratermeren, hete bronnen, over kraterranden en langs de rotskust.
Natuurlijk gingen we ook de oceaan op om walvissen en dolfijnen te spotten.  De Azoren zijn daarvoor namelijk één van de meest uitgelezen plekken ter wereld.

Uiteraard had ik me tevoren thuis weer uitgebreid voorbereid en ingelezen, want vakantievoorpret is net zo leuk als op vakantie gaan.

Ik kijk nu al uit naar de volgende vakantie. Welke magische bestemming zal het dan worden? Timboektoe? Shangri-La? Of Luilekkerland?

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA