BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 oktober 2009 @ 07:40 door | 5 reacties

Een aanbod dat niemand kan weerstaan… toch?

zeeuwse-vrouwen2Als communicatiemedewerker ben ik voortdurend bezig om zoveel mogelijk mensen naar onze bibliotheek, dit weblog en onze website te lokken. Niet altijd een dankbare taak, want als er iets slecht bezocht wordt, wordt dat vaak geweten aan de promotie. Hadden we een bomvolle zaal, dan kwam dat uiteraard door de kwaliteit van de activiteit zelf.

 

Ik wil dit postje verder niet wijden aan zelfbeklag, maar u begrijpt dat het soms frustrerend kan zijn voor iemand die verantwoordelijk is voor de pr. Het liefst heb ik dan ook dat elke lezing, film, cursus of toneelstuk die wij organiseren enorm drukbezocht wordt.

 

Nu is het zo dat de bibliotheek op allerlei manieren mensen probeert te informeren. Dit doen we onder andere door activiteiten aan te bieden waarvan we denken dat ze interessant zijn voor een bepaalde doelgroep. Maar hoe laat je die mensen dan ook nog daadwerkelijk naar de bibliotheek komen?

 

Lokmiddelen

Ons activiteitenclubje is erg creatief geworden in het bedenken van lokmiddelen: we maken de activiteit gratis, organiseren het op een avond waarvan we verwachten dat niemand wat anders te doen heeft (maandagavond dus…) of we geven er iets gratis bij weg! Dat laatste moet bij Zeeuwen toch wel werken? Deze maand nemen we maar eens de proef op de som.

 

Bibliotheek in Majoraat

Op donderdag 5 november organiseren we een lezing met Kees Slager. Hij vertelt dan over zijn populaire boek ‘Zeeuwse Vrouwen’. Een aangrijpende toneelbewerking ervan werd onlangs nog vertoond op Omroep Zeeland. De lezing wordt gehouden in het Majoraat in Paauwenburg.
Voor deze locatie is gekozen, omdat we een kleine bibliotheek in dit gebouw faciliteren. Deze vestiging is bedoeld voor 50+ers uit Paauwenburg en onlangs uitgebreid ter compensatie van de bibliobus die hier voorheen nog stopte. Veel bibliobusgebruikers waren hier verontwaardigd over, maar het mooie is wel dat ze er nu een nog betere voorziening voor terugkrijgen. De collectie boeken voor volwassenen in het Majoraat is nu immers veel groter dan die van de bibliobus.

 

Een winstgevende lezing

Om deze uitbreiding in bibliotheekland te vieren met alle Paauwenburgers (en mede-Vlissingers) komt Kees Slager dus langs in het Majoraat op 5 november om 14.00 uur. Natuurlijk ontbreekt een gratis bakje koffie/thee en gebakje niet op deze feestmiddag.

En als klap op de vuurpijl krijgt iedere bezoeker van de lezing gratis het boek ‘Zeeuwse Vrouwen’ mee na afloop van de lezing. Een kaartje kost slechts € 2,50 voor leden en het boek kost in de boekhandel € 14,50. Tel uit uw winst…

 

Om logistieke redenen kunnen kaartjes niet gereserveerd worden en kunnen ze alleen gekocht worden aan de balie van Bibliotheek ’t Spui. Zou dat in dit geval de drempel zijn, want je verwacht dat deze (beperkte) kaarten binnen een dag weg zijn! Tot nog toe zijn er echter nog 99 plaatsen beschikbaar…

Ligt dit nu aan de activiteit of aan …? Help! Al wie dit leest, koop snel een kaartje in ‘t Spui. Voor meer info over de actie, kijk hier.

 

 P.S. Nog geen lid? Ook daar is aan gedacht. Voor € 7,50 heeft u een toegangskaartje tot de lezing, inclusief een boek én een gratis lidmaatschap! Waar wacht u nog op…?

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

5 thoughts on “Een aanbod dat niemand kan weerstaan… toch?

 1. Edwin schreef:

  Belangrijk, die PR-activiteiten. Als het gaat om het ‘lokken naar websites’ ligt dat m.i. toch anders. Ik word nu verplicht om vanuit de feedreader door te klikken omdat de rss-feed maar gedeeltelijk wordt aangeboden. Dat is niet praktisch, zeker niet op mobiele apparatuur.

  De tip is om de feed wel volledig aan te bieden. Je mist dan hits op je website maar met feedburner kun je de statistieken van gebruik elders net zo makkelijk bijhouden. Feeds zullen dan ook eerder op andere plekken worden aangeboden.

  Het ligt misschien niet voor de hand, maar het is uiteindelijk betere pr volgens mij.

 2. J.v.P. schreef:

  Leuke actie,
  Zou er héél graag gebruik van maken, maar overdag moet er door mij gewerkt worden! Helaas. In dit geval dus: wél lid van de bibliotheek; geen kans om de lezing te bezoeken; en helmaal jammer, ook geen boek!
  Dat noemen we nou dubbel pech hebben.

 3. Anne schreef:

  Ja, helaas het verkeerde medium voor deze doelgroep.
  ’s avonds zou ik graag gekomen zijn.

 4. Ger schreef:

  Wat een goed initiatief om Kees Slager te vragen; complimenten.
  Ik sluit me aan bij de andere reacties. Er wordt door mensen in deze doelgroep en dus ook door mij, nog een volledige werkweek gewerkt. Overdag dus helaas geen mogelijkheden. Afwisselen dan maar?
  Volgende keer dus een avondsessie??

  vr. gr.

 5. Uitleentje schreef:

  Bedankt voor de enthousiaste reacties. Jammer dat jullie niet kunnen komen vanwege de aanvangstijd. Gelukkig zijn er een heleboel mensen die wel kunnen komen, het loopt al aardig vol!

  Er is bewust gekozen voor deze aanvangstijd, de uitbreiding van de bibliotheek in het Majoraat was immers aanleiding om deze lezing te organiseren en die bieb is ’s avonds niet open! Bovendien richten we ons met deze lezing toch op een wat oudere doelgroep die wellicht grotendeels niet meer werkt. De bibliotheek in het Majoraat is immers bedoeld voor de doelgroep 55+.

  Toch ben ik blij met jullie reacties. Wellicht een aanleiding voor ons om alsnog een lezing van Kees Slager te organiseren, maar dan in ’t Spui en in de avonduren! Als dat er inderdaad van komt, hoort u er van via dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA