BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 oktober 2009 @ 07:48 door | 1 reactie

Een kijkje in een andere bibliotheek

bibliotheek-vredespaleisOnlangs was ik voor mijn diploma-uitreiking in de bibliotheek van het Vredespaleis in Den Haag. Nooit geweten dat dit paleis zo groot is.

Het paleis zelf
In het Vredespaleis zitten verschillende internationale gerechtelijke instanties, zoals het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage. Ook de Haagse Academie voor Internationaal Recht zit hier en natuurlijk de bibliotheek.
Helaas voor ons was er op deze dat een zaak bezig, waardoor wij geen toegang hadden tot het Vredespaleis zelf. Onze rondleiding bleef beperkt tot de bibliotheek en het archief, wat natuurlijk ook erg interessant was.

Indrukwekkende bibliotheek
De Bibliotheek van het Vredespaleis is een van de meest indrukwekkende bibliotheken in de wereld op het gebied van internationaal recht. Verschillende instellingen, die in het Vredespaleis zijn gehuisvest, en andere internationale gerechtelijk instellingen uit Den Haag maken gebruik van de diensten van de bibliotheek.

De bibliotheek is gespecialiseerd in vakliteratuur over het internationaal publiek en privaat recht, vergelijkend recht en jurisprudentie uit alle landen van de wereld. De verzameling bevat eveneens publicaties over internationale politiek, geschiedenis van de diplomatie en de vredesbeweging.
De bibliotheek heeft 900.000 materialen (boeken, tijdschriften en dergelijke), iedere week komen er 600 nieuwe titels bij. Iets meer dus dan in uw plaatselijke bibliotheek.

Met de tijd mee
Ook deze bibliotheek gaat met zijn tijd mee. Zo houdt men op Librarything een lijst bij met hun nieuwste aanwinsten. Op del.icio.us zijn interessante websites te bekijken en op Flickr staan foto’s van het Vredespaleis en van de bibliotheek. Ook zijn verschillende medewerkers op Twitter te volgen. Bovendien is het mogelijk via de site van de bibliotheek live te chatten met een medewerker.

Verschillende bibliotheekmedewerkers houden trouwens iedere week een blog bij, dat voor iedereen toegankelijk en altijd leuk om te lezen is.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Een kijkje in een andere bibliotheek

  1. Uitleentje schreef:

    Leuk om te lezen hoe andere bibliotheken omgaan met web 2.0.
    Heb zojuist snel het weblog bekeken maar dat is toch niet echt ‘toegankelijk om te lezen’ te noemen.
    Het bevat Engelse artikelen waar wel erg veel (Engelse) vaktaal wordt gebruikt. Niet echt aantrekkelijk om als rss-item op te slaan.
    Ons blog daarentegen… ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA