BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

13 oktober 2009 @ 16:34 door | Geen reacties

Gerechtigheid?

Een kort berichtje als vervolg op mijn blogpostje van 5 oktober jl. met als titel ‘Buma/Stemra op jacht’.

Na een storm van protest uit verschillende hoeken van de samenleving, lijkt Buma/Stemra dan toch tot bezinning te zijn gekomen. Het verlossende woord kwam in de vorm van een persbericht: ‘Buma/Stemra gaat toch geen vergoedingen innen voor het embedden van muziekclips door particulieren op niet-commerciële blogs’.

Hand in eigen boezem
Een woordvoerster gaf toe dat Buma/Stemra bijvoorbeeld niet voldoende heeft overlegd met de gebruikers van de licenties. De grote commotie over de plannen heeft vervolgens de doorslag gegeven bij het besluit om het omstreden tarief ‘voorlopig’ niet te innen. Maar waar dat ‘voorlopig’ dan weer op slaat. Wellicht een nieuwe poging over een paar maanden?

Nu maar even uitrusten dan, kunnen ‘we’ wellicht straks de barricaden weer op….

Auteur

Rubrieken Internet, Nieuws

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA