BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 oktober 2009 @ 16:59 door | 2 reacties

Hoera? Windows 7!

windows7

Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst uitgebreid het internet ging besnuffelen, stuitte ik bij de echte die-hard computeraars op een enorme weerstand tegen Windows.

Toen snapte ik niets van die aversie, inmiddels wel. Bill Gates heeft nog steeds een enorme monopoliepositie en het grootste deel van de wereld draait onder zijn software. Windows kreeg in de loop der jaren ook bij het grotere publiek een slechte naam door de vele beveiligingslekken, om onverklaarbare redenen vastslaande systemen en de ontelbare security updates.

Vista-verschrikkingen
Het zou allemaal beter worden met de komst van Vista, maar dat besturingssysteem bleek veel te zwaar voor de gemiddelde computer en viel  gebruikers bovendien constant lastig met totaal overbodige waarschuwingen. En nog steeds moesten er servicepacks geïnstalleerd worden om alle productie- en veiligheidsfouten achteraf te herstellen.

Huiselijke irritaties
Geen wonder dat het grote publiek en het bedrijsleven niet enthousiast overstapten op de nieuwe Gates-software. Ook hier in Bibliotheek Vlissingen werken we gelukkig nog steeds met XP. Alleen mijn iets te enthousiast aangeschafte thuislaptopje is niet Vista-vrij en dat levert dagelijkse irritaties op.

Morgen komt al weer de opvolger, Windows 7, op de markt en dan zou al het Vista-leed geleden moeten zijn. Ik moet het allemaal nog maar zien. Hackers kraakten tenslotte in juli nog de beveiliging van W7 en drie maanden later komt het toch doodleuk op de markt (?!). Ik hou mijn hart vast en de maker van bovenstaand screenshot zo te zien ook.

Kortom, ik kijk de kat voorlopig uit de boom en overweeg nog steeds de aanschaf van een coole, maar dure Apple laptop.

Auteur

Rubrieken Internet, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Hoera? Windows 7!

  1. Adje X schreef:

    Gewoon overstappen op Linux. Scheelt een berg irritaties

  2. PeterQ schreef:

    Linux-optie moet ik inderdaad nog steeds eens onderzoeken. Maar ja, mijn ‘onderzoekslijstje’ is nogal fors. Kom altijd zin/tijd tekort :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA