BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 oktober 2009 @ 08:10 door | 2 reacties

Nederland Leest ‘Oeroeg’

nederland-leestKomende vrijdag 23 oktober begint Nederland Leest weer. Een landelijke campagne die tot doel heeft zoveel mogelijk Nederlanders hetzelfde boek te laten lezen en daarover met elkaar in discussie te gaan. Voor deze vierde editie is het boek ‘Oeroeg’ van Hella Haasse uitgekozen.

Gratis boek en spekkoek
Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen het boek ook daadwerkelijk te lezen, wordt het bij de opening van de campagne gratis uitgedeeld aan leden van de bibliotheek. Om dit alles een extra feestelijk tintje te geven hebben we 15 Molukse danseressen, gekleed in Indonesische klederdracht, gevraagd dat voor ons te doen met koffie en een toepasselijk stuk spekkoek.

Het boek
‘Oeroeg’ is een verhaal over vriendschap. Het speelt zich zo’n 60 jaar geleden af  in Nederlands-Indië. Twee jongens, de één blank en de ander van Indonesische afkomst, groeien samen op. De blanke ik-figuur gaat later studeren in Nederland.
Na de tweede wereldoorlog keert hij terug naar Indonesië waar veel veranderd is, ook de relatie met zijn vroegere jeugdvriend. Dan begint een zoektocht naar een verloren vriendschap in een decor van politionele acties, verdrongen herinneringen en een moord.

oeroeg

Nog meer Oeroeg
‘Oeroeg’ is verfilmd met o.a.  Rik Launspach, Martin Schwab en Jeroen Krabbé. Op vrijdagavond 6 november is de film te zien in Bibliotheek Vlissingen.
Theatergroep Kontour maakte een toneelversie van ‘Oeroeg’ die 13 november in de bibliotheek is te zien. En tenslotte is er op 20 november een avondje Boek en Ontmoet waarbij er gezellig gekletst kan worden over favoriete boeken en leestips kunnen worden uitgewisseld.

Kijkt u voor tijden, prijzen en het reserveren van kaarten op onze website.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Nederland Leest ‘Oeroeg’

  1. Margareth schreef:

    voor de echte liefhebbers: nog meer Oeroeg:
    doe mee met de Nederland leest Oeroeg flashmob estafette:
    zaterdag 24/10 om 1300 hr bibliotheek Stadserf Schiedam leest Oeroeg flashmob: we lezen de eerste bladzijde (ter plaatse beschikbaar). Sluit er bij aan. Te ver weg? maak er een bibliotheek-flashmob estafette van.

  2. Hetvergetenboek schreef:

    Van het boek ‘Oeroeg’ bestaat ook een luisterboek, voorgelezen door Hella Haasse zelf. Te leen in de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA