BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 oktober 2009 @ 12:07 door | 1 reactie

Watertanden in de bieb

Pierre WindAanstaande woensdag start de Kinderboekenweek. Vooral het jaarlijks wisselende thema is dit jaar onder de biebmedewerkers erg geliefd: eten en snoepen in kinderboeken.
Tien dagen lang mogen we ons ongegeneerd storten op onderwerpen als dropjes, zuurtjes, chocoladepudding en pannenkoeken. Ja, de boekenweek voor volwassenen mag wat ons betreft ook best wel eens zo’n onderwerp hebben. ’t Is ieder geval een stuk smakelijker dan ‘Tjsielp Tsjielp’ of ‘Van oude menschen’.

Overal taart…
Op de jeugdafdeling van onze bibliotheek staat sinds gisteren een gezellige presentatie met gedekte tafels vol kinderkookboeken. En omdat we a.s zaterdag jarig zijn en op taart trakteren staat er op de vierde verdieping ook al een presentatie met boeken waarop de heerlijkste taarten staan afgebeeld. Het water loopt in je de mond!

Als u zaterdag een gratis taartje bij ons komt halen, neem dan meteen het programmaboekje van de Kinderboekenweek mee voor uw kinderen.


Pierre ‘Wervel’ Wind
Hoogtepunt van deze ‘Eetweek’ is toch wel de smaaksessie van tv-kok Pierre Wind. Op zaterdagmiddag 10 oktober geeft hij bij ons een smaakles aan kinderen van 8 t/m 12 jaar.
De middag schijnt een ware belevenis voor kinderen te zijn. Zelf houd ik het niet langer dan vijf minuten vol om naar hem te kijken, want zijn uitbundige manier van presenteren (kijk, dat is nou een understatement) kan behoorlijk op de zenuwen werken. Maar dat trekt kinderen juist vaak aan. Zijn enthousiasme over eten kan hij natuurlijk wèl overbrengen als geen ander.

Ben benieuwd of hij maffe gerechten zoals zijn befaamde dropsoep of zuurkoolijs meebrengt…


Hier meer info over ons volledige programma tijdens de Kinderboekenweek.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Watertanden in de bieb

  1. PeterQ schreef:

    Nog meer suggesties voor leuke recepten: Ritalin roombroodjes en Valium vlaaien :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA