BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 november 2009 @ 08:00 door | 1 reactie

De bieb en de griep

hygieneregels1
Ook in onze bibliotheek doen wij er alles aan om de gevreesde Mexicaanse griep te ontlopen. Er staan pompjes met desinfecterende zeep en er hangen hygiëne-instructies van overheidswege.

Noodmaatregelen
In tegenstelling tot vroeger tijden sproeien wij elkaar niet meer in het gezicht als wij niesen. Kwestie van een stukje bewustwording.
Wanneer er iemand op bezoek komt, schudden wij ook geen handen meer, maar volstaan met een hoofdknikje of we zwaaien de bezoeker vanaf veilige afstand toe. Nieuwe leden reiken wij sinds kort trouwens hun bibliotheekpas aan met een gesteriliseerde tang.

(In dit verband een vriendelijk verzoek aan onze leners: wilt u de DVD’s en boeken chemisch reinigen voordat u ze vacuüm verpakt weer bij ons inlevert? Dank u!)

Regelmatig luchten?
Moeilijker wordt het met de overheidsaanbevelingen ‘Niet in mensenmenigten verblijven’ en ‘Vaak luchten’. Een groot deel van de redactie van dit blog bivakkeert bijvoorbeeld in een vaak drukbevolkte kantoortuin waar welgeteld anderhalf raam is opgenomen. Meer mocht niet i.v.m. brandveiligheidsinstructies.

beschermende-kledingMet angst en beven zie ik overigens mijn verjaardag -later deze maand- tegemoet. Wij zijn hier namelijk nogal zoenerig.
Maar misschien beschikken we dan inmiddels wel over onze nieuwe beschermende bedrijfskleding…

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

One thought on “De bieb en de griep

 1. Dorinda schreef:

  Ja, we leven in een angstcultuur en deze griep-angst-gekte
  is daar een perfect voorbeeld van.

  Zie de mensen zich als schapen gedragen…uren in de rij voor een vaccin wat volgens sommigen niet of nauwelijks getest is…
  Er bestaan samenzweringstheorieën die zelfs spreken van een biowapen…!!
  Anyway, ik ga niet mee in deze gekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA