BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 november 2009 @ 08:02 door | Geen reacties

Groeten uit de kantoortuin

kantoortuinplantOp de bovenste verdieping van ’t Spuigebouw -niet toegankelijk voor ons publiek- bevindt zich het zenuwcentrum van Bibliotheek Vlissingen: de kantoortuin, met een dertigtal werkplekken. Daar wordt het merendeel van onze bibliotheekideeën digitaal of anderszins uitgewerkt en vormgegeven.

Overigens is het woord ‘tuin’ nogal misleidend. Men verwacht daarbij waarschijnlijk een groene oase, maar er staat om precies te zijn één plant, en dat is nog een tijdelijke ook. Het is eigenlijk een hi-tech testplant, bedoeld om de lucht te zuiveren. Want er wordt in deze ruimte wat afgeproest, ook zonder Mexicaanse griep.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat wij de sanseveria androgyna zelf water geven; daarvoor komt met enige regelmaat een externe bewateringsspecialist langs. Mocht eerdere bevochtiging nodig zijn, dan geeft de plant dat zelf aan door een knipperend alarmlichtje.

Afgelopen zomer stond de groenvoorziening alarmerend te seinen dat ie een appelflauwte nabij was, maar de bewateringsspecialist genoot waarschijnlijk van een welverdiende vakantie. De man is nog één keer langs geweest om de dode scheuten deskundig te amputeren.

Sindsdien brandt er geen enkel lichtje meer in onze geliefde kantoortuintreurwilg. Wij vrezen het ergste; ook voor onze luchtwegen & slijmvliezen.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA