BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

5 november 2009 @ 09:00 door | Geen reacties

Kennismakingsavond nieuwe inwoners

0861De Gemeente Vlissingen organiseerde ook dit jaar weer een kennismakingsavond voor nieuwe inwoners. Op een informele wijze konden geïnteresseerden in het stadhuis kennismaken met een aantal gemeentelijke diensten, waaronder ook onze eigen bibliotheek.

Aanloop
Voorzien van een flitsende powerpointpresentatie, leesvoer voor de jongeren (voorlees- en stripboeken), zitzakken, folders, flyers, gratis minipassen en een welkomstcadeautje hadden collega Marileen en ondergetekende de beschikking over een ruime stand in de hal van het stadhuis.
We stonden op een gunstige locatie, die bijna helemaal perfect werd toen de tafel met hapjes en drankjes naast ons werd neergezet. Aanloop verzekerd en bitterballen dicht bij de hand!

Goed gevoel
Het was heel leuk om te merken dat mensen oprecht geïnteresseerd waren in wat de bibliotheek kan betekenen qua plezier en gemak. Zeker als de digitale mogelijkheden ter sprake kwamen. Al met al kijken we terug op een geslaagde avond, waarop we onze bibliotheek eens op een heel andere manier konden presenteren.
Nieuwe inwoners krijgen wel standaard de inmiddels befaamde welkomsttas van de bieb, maar face-to-face heb je toch wat meer mogelijkheden om te laten zien wat we als Vlissingse bibliotheek allemaal in huis hebben.

Uiteindelijk resultaat: een zeer goed gevoel en een twintigtal nieuwe minipasleden. Volgend jaar weer?

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA