BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 november 2009 @ 07:45 door | Geen reacties

Leesmoeheid? Leen een DVD!

the-readerHet overkomt me soms dat ik halverwege een boek blijf steken. Dat heeft dan vaak niet eens te maken met de kwaliteit van het  boek in kwestie, maar eerder met het feit dat mijn interne harde schijf gewoon vol is. Beter gezegd: soms is mijn hoofd lettermoe en neem ik niet meer op wat er staat.

Het overkwam me bijvoorbeeld ooit met het bejubelde boek ‘De Voorlezer’ van Bernard Schlink, misschien nog beter bekend onder de Engelse titel ‘The Reader’.

Zowel in mijn privé- als in mijn werkkring roemden alle leesliefhebbers deze roman, maar ik kwam er gewoon niet doorheen. En dat terwijl ik wel degelijk merkte hoe mooi dit geschreven was. Omdat het boek zo’n publiekstrekker was, heb ik het destijds voortijdig ingeleverd om het niet onnodig uit de roulatie te houden.

Perfecte boekverfilming
Gelukkig arriveerde onlangs de verfilming in onze DVD-collectie. Prachtige, ingehouden rolprent met een glansrol voor Kate Winslet-  over een buitengewoon complex gegeven: schuldverwerking in het naoorlogse Duitsland. Lijkt me een perfecte boekverfilming; voor zover ik dat natuurlijk na een halve lezing kan beoordelen.

Mooi ook dat het boek/de film tussen de regels door een pleidooi is voor de troostende, helende werking van taal & literatuur. In dit verband een beetje vreemd dat ik dan hier dan de film zit te promoten. Maar de keuze blijft aan u; boek en film zijn allebei te leen in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA