BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 november 2009 @ 07:55 door | Geen reacties

Meidenfeest

Pasgeleden werd mijn oudste dochter 10 jaar. Tijd voor een leuk feestje, want het is toch bijzonder als je kind tiener wordt. Was deze aanduiding overigens nog niet zo lang geleden voorbehouden aan de 13 tot 20-jarigen, inmiddels zijn daar drie dus jaartjes van afgesnoept. Zo gaat het opgroeien van een kind ineens extra snel.

Tienervermaak
Na het maken van de uitnodigingskaartjes, resteerde alleen nog de vraag hoe de kleine kudde vriendinnen in de middag te vermaken; het avondprogramma van de feestdag stond al vast. Wat vinden tieners leuk, wat is te moeilijk en wat is juist te kinderachtig? Want kom als ouder, in mijn geval, vooral niet aanzetten met een activiteit voor 7-jarigen.

Koekjes bakken
Voor de ideevorming heb ik mijn licht opgestoken bij de bibliotheek. En zie, met wat hulp van een collega, kwamen er fantastische boeken over kinderfeestjes uit de kast. Of je nu wilt knutselen, koekjes bakken, een spelletje spelen of andere activiteit uitvoeren. Het staat er allemaal in, voor elke leeftijd wat wils. En ook de tijd die de activiteiten vergen is goed in te schatten. Voorbeelden van dit soort boeken zijn: ‘Feest!’, ‘Feestjes voor kinderen‘ en Kinderfeestjes ’.

Kortom: heeft u een kinderpartijtje in het verschiet, snuffel dan eens in de boeken van de bieb. Er staan altijd wel leuke, gemakkelijke, gezellige en goedkope ideeën in. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, u heeft het toch ook druk genoeg?

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA