BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 november 2009 @ 15:22 door | 5 reacties

Sint blogt

sint-1Hallo allemaal,

Zoals meneer Peter van de bieb al heeft aangekondigd, hier dan een klein verhaaltje over mijn avonturen in de Vlissingse bibliotheek. Ik logeer hier nu een week of twee en ik moet zeggen: het is een grote belevenis!

Gastvrij
Ik slaap wel eens op scholen, in gymzalen of bij mensen thuis, maar dit is toch wel heel speciaal. Verscholen op de bovenste verdieping heb ik mijn eigen kamertje, waar ik tot op heden op m’n wenken wordt bediend door al die aardige medewerkers van de bieb. Ik heb hier zelfs mijn eigen internetverbinding.

Ouderwets?
Nou denk ik bij een bibliotheek niet gelijk aan een plaats waar moderne communicatiesnufjes aanwezig zijn, maar hier in Vlissingen is dat dus wel het geval! Zo heb ik gisteren nog zitten skypen met mijn neef in Spanje en heb ik op de Flickr bibliotheeksite foto’s zitten bekijken van kinderen die mij hier hebben bezocht. En heb ik via MSN ook nog alle Pieten instructies kunnen geven! Van sommige dingen wist ik niet eens dat ze bestonden…

Op bezoek
En dan de aanloop die ik hier heb. Elke dag komen er wel kinderen van de Vlissingse basisscholen op bezoek. We maken een praatje op mijn kamer, in de Pietenkamer leren de kinderen daklopen en er wordt ook nog heel wat afgesnoept en gezongen. Het bezoekschema telt maar liefst 26 (soms combinatie)klassen, maar volgens mij zijn het er veel meer. Ook tijdens de vrije inloop weten mijn fans en de lieve kindjes mij goed te vinden.

Blog
En nu zit ik dus te bloggen! Ook weer zoiets waarvan ik dacht: in de bibliotheek in Vlissingen? Maar wel een heel leuke manier om met anderen te praten. En als jullie behoefte hebben aan een persoonlijk babbeltje: ik ben hier nog tot 5 december.

Groetjes van Sinterklaas

PS
Oh ja, laat eens een berichtje achter. Kan ik volgende week misschien nog een keertje bloggen…

Reageren

5 thoughts on “Sint blogt

 1. PeterS schreef:

  Moet Sinterklaas in Vlissingen ook een religievrije mijter op?

 2. De Pr-Piet schreef:

  De status van goedheiligman ontslaat de Sint van iedere verplichting om mee te gaan in modieuze politieke correctheid.

 3. BiebPeter schreef:

  Beste PeterS en Pr-Piet,

  Ik kan me persoonlijk helemaal vinden in de opmerking van de Pr-Piet! Overigens: gelet op de diversiteit en reacties van de kinderen en andere gelovigen die de Sint bezoeken (en hebben bezocht) tijdens zijn verblijf hier, kan ik niet anders concluderen dan dat de goede man als icoon nog immer fier overeind blijft!

 4. PeterS schreef:

  @Pr-Piet: en waarom zie ik dan een kruisloze mijter?

 5. De Pr-Piet schreef:

  Sint gaat met zijn tijd mee en beschikt over een design-mijter waarin het kruis is vervangen door een postmoderne verticale streep.
  Tijdens zijn minder formele momenten geeft hij echter nadrukkelijk de voorkeur aan een sportieve cap inclusief kruis.
  Ongelovigen checken vooral de fotoreportages hier: http://www.flickr.com/photos/bibliotheekvlissingen/collections/72157622822820532.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA