BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 december 2009 @ 08:45 door | Geen reacties

Afscheid met een snik…

afscheidHallo allemaal,

Ik ben een beetje besmet geraakt met het blogvirus en wil dan graag óók op deze manier afscheid nemen van Vlissingen en van jullie bloggers.

Druk, druk, druk
Zoals jullie uit mijn vorige blogberichtje al konden afleiden, waren het weer drukke weken in Vlissingen. Deze logeerpartij in de bieb zal ik dan ook niet snel vergeten!
Maar liefst 675 leerlingen van de Vlissingse basisscholen heb ik in klassikaal verband op bezoek gehad. En tijdens de vrije inloop op de woensdag- en zaterdagmiddagen heb ik ook niet stilgezeten. Meneer Peter van de Bibliotheek schat dat er zo’n 600 kinderen en andere gelovigen op deze middagen het Sinterklaashuis hebben bezocht.

Cadeautjes
Een van de leuke dingen van ‘Sint zijn’ is dat je veel cadeautjes mag uitdelen en kinderen en volwassenen hopelijk een beetje blij kan maken. Maar ik krijg ook veel cadeautjes terug! De lach en tinteling in de ogen van kinderen, soms een zoen van een lieve moeder, tekeningen, brieven en andere attenties. Om maar eens wat te noemen. Zo hebben bijvoorbeeld de schildertalenten van Stichting Arduin twee hele mooie afbeeldingen gemaakt om het Sinterklaashuis nog vrolijker te maken. En een lokaal touringcarbedrijf heeft er belangeloos voor gezorgd dat een aantal leerlingen uit Oost-Souburg toch naar de Sint konden komen. En natuurlijk niet te vergeten de gastvrijheid van de medewerkers van de bibliotheek! Niets was hun te dol om het mij en de Pieten naar de zin te maken.

Fotoboeken
Willen jullie nog eens nalezen welke avonturen ik in de bieb heb beleefd? Klik dan op de tag ‘Sinterklaas’ onderaan dit bericht en je bent weer helemaal bij. Foto’s zijn er ook in overvloed, ga maar eens naar deze site. Velen zijn u reeds voorgegaan, want de foto’s zijn ruim 15.000 keer aangeklikt. Ik ben zelfs op tv geweest!. Tsja, het kon niet op hier in deze bibliotheek.

Tot volgend jaar?
Ik word een beetje weemoedig nu ik bedenk dat ik over een half uurtje weer voet op de boot zet die mij terug naar Spanje zal voeren. Maar met heel veel plezier kijk ik terug op drie fantastische weken in Vlissingen en in de bibliotheek!
Wees lief voor elkaar en ik hoop jullie allen volgend jaar weer te kunnen begroeten.

Een welgemeende groet en kus van de Sint en zijn Pieten!

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA