BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 december 2009 @ 08:31 door | Geen reacties

Een gedicht voor Sint

de-maan-begon-te-schijnenDe dichter Johanna Kruit werd geboren in Zoutelande en woont nog steeds in Biggekerke. Dat proef je nog steeds in haar werk; het waait, ruist en klotst in haar gedichten. Gedichten met titels als; ‘Hier is mijn eiland’, ‘Tussen water en droom’, ‘Verdronken water’ en ‘De nacht, een watervogel’ spreken wat dat betreft boekdelen.

Geheimzinnigheid en verwondering voor de jeugd
Ook voor kinderen schreef ze verhalen, versjes, sprookjes en gedichten vol verwondering en geheimzinnigheid die soms nog het meeste weg hebben van een bezwerende toverformule. Maar er is er ééntje die ze voor de Sint schreef. En omdat ik die beste man sinds een week of twee dagelijks tegen kom op zijn logeeradres, mijn werkplek, denk ik te weten dat dit gedicht  aardig vertaalt hoe hij zich op dit moment voelt: de verlanglijst van Sinterklaas.

Meer weten?
Meer informatie over de Sint zijn wedervaren is te lezen in zijn dagboek. Meer informatie over Johanna Kruit is te vinden op haar eigen website. Haar gedichten en verhalen zijn uiteraard te leen in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA