BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 december 2009 @ 07:44 door | 11 reacties

Gratis promotie Biebblog

fokke-en-sukke-kleinVanuit het management van onze bibliotheek is de opdracht gekomen om een promotieplan voor Biebblog te maken. Want wij willen uiteraard nog meer bezoekers op ons weblog!


Natuurlijk moet er dan eerst gemeten worden hoeveel bezoekers Biebblog nu ontvangt. Na enig onderzoek blijken bezoekersaantallen heel moeilijk te meten. Vooral omdat de twee statistiekprogramma’s achter ons weblog (Statpress en Google Analytics) heel verschillende cijfers laten zien. Zo geeft Statpress op een goed bezochte dag ruim 100 unieke bezoekers aan, terwijl Google Analytics maar de helft van die bezoekers meet. Wat is waar? Dat vraagt om een klein onderzoekje.


Proef op de som

Bij deze wil ik alle lezers van dit artikel verzoeken om hieronder een reactie achter te laten. Aan het aantal reacties kan ik dan zien welk statistiekprogramma er het dichtst bij zit. Ook als u weinig tijd/zin heeft om een reactie plaatsen, doe het dan toch (ook al is het als anoniempje)!


En als u dan toch bezig bent…

Heeft u goede tips om dit blog onder de aandacht te brengen van onze doelgroep: de klanten van Bibliotheek Vlissingen? Wat vindt u van Biebblog, welk soort artikelen interesseren u en welke juist niet, welke verbeterpunten kunt u aandragen, wat mist u op ons blog? Laat het achter in uw reactie.


Leuke pr-tip

Tot slot, leuk om te vermelden welk artikel tot nu toe het best gelezen is. Volgens de statistieken is dat het artikel over gratis luisterboeken. Conclusie? Gebruik zo vaak mogelijk het woord ‘gratis’ en uw statistieken schieten omhoog… u begrijpt misschien nu ook bovenstaande titel wel?

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

11 thoughts on “Gratis promotie Biebblog

 1. ans schreef:

  biebblog staat onder mijn feeds dus ik lees toch iedere dag de nieuwe berichten. Misschien kunnen de mensen attent gemaakt worden en de feed toevoegen zodat ze de nieuwe berichten automatisch binnenkrijgen

 2. Ali schreef:

  Ik heb Biebblog ook in mijn feeds staan. Leuke blog by the way

 3. Joke schreef:

  Ben een enthousiaste lezer, hoewel uit een ander deel van t land!

 4. PeterQ schreef:

  Leuk om te horen. Alleen jammer dat het grote publiek het gemak van RSS nog steeds niet ontdekt heeft.

 5. PeterS schreef:

  Bij staat ie ook al een tijdje in de RSS reader. Uit Zuid-Holland, maar wel oud-Vlissinger.

  Ben op deze blog terechtgekomen nadat ik hem tegenkwam als referrer op m’n eigen weblog.

  Het begrip “bezoeker” heeft nogal wat haken en ogen en het is maar net hoe een programma daar mee omgaat. Als iemand drie keer op een dag het blog bekijkt, is het dan 1 (unieke) bezoeker of zijn het er 3?

  En als iemand per ongeluk de browser sluit en binnen 30 seconden weer terug is, is het dan een nieuwe bezoeker of niet?

  Ik zou zeggen: gebruik nog meer analyse programma’s, want met 2 weet je nog niets.

  Als je collega’s van de bieb kijken (eigen domein), telt de ene ze misschien wel mee, de ander niet. Idem met 5 mensen achter 1 proxy. Heb je vijf unieke bezoekers, met maar 1 ip adres.

 6. PeterS schreef:

  Oeps, geloof dat ik er een beetje een puinhoop van heb gemaakt met m’n knippen en plakken.

 7. Uitleentje schreef:

  @PeterS: Je hebt gelijk, ik zit nu met dat probleem: wat telt als een bezoeker? Een unieke bezoeker of het aantal bezoeken? Stel dat ik alleen het aantal unieke bezoekers per maand tel, dan betekent het dus dat het aantal keer dat een bep. bezoeker per maand op ons weblog komt (misschien wel elke dag?) dus niet meetelt…ook zonde.

  Ik denk dat ik het beste het aantal bezoeken per dag kan bijhouden in één programma. De stijging ( of daling) dat datzelfde programma dan bijhoudt, zal in verhouding moeten kloppen.

 8. Cas schreef:

  ‘gratis’ lijkt inderdaad te werken, volgens mij zijn er zelden zoveel reacties op één blogbericht binnen gekomen.

 9. lourenza schreef:

  Hier nog een medeblogger die hem ook in haar rss (op igoogle) heeft staan en dagelijks de berichten leest..

 10. AvA schreef:

  Dag uitleentje,
  Lees jullie dagelijks via Netvibes. Kwam op juliie blog na een verwijzing in een ander blog dat ik volg (naar ik meen de wereld van enz. Ik kijk vrijwel dagelijks. Vind jullie leuke stukken schrijven, best gevarieerd. behoor niet tot de doelgroep (Enschede), geef jullie blogadres wel vaak aan Zeeuwen door als er iets instaat als bv. het stuk over de lezing met Slager.
  Promoten kan misschien heel simpel door het blogadres op het uitleendatumbriefje mee te printen?
  Veel succes.
  Anne van A

 11. Nathalie schreef:

  Behalve dat de blogjes zeker de moeite waard zijn, vind ik de keuze qua plaatjes of filmpjes vaak (dus niet altijd) erg goed gevonden. In ieder geval met een flinke dosis humor!
  Had privé ook al de handtekening aan email toegevoegd: Kijk ook eens op http://www.biebblog.nl. Alle beetjes GRATIS promotie helpen toch :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA