BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 december 2009 @ 08:29 door | Geen reacties

Lang leve de Kerstman!

santa-harpers-weekly-1881Nu Sinterklaas weer op de boot naar Spanje zit, staat old Father Christmas (zoals hij in Engeland liefkozend wordt genoemd) te trappelen om het huiselijke samenhorigheidsgevoel van de maand december nog wat verder te versterken. Want daar gaat het toch een beetje om in mijn beleving, al wordt het kerstfeest over het algemeen wel steeds meer overschaduwd door commerciële motieven. Maar dus niet ten huize van BiebPeter!

Cocoonen (kent u ’t nog?)
Kerstmis is in het kerkelijk jaar een belangrijk feest. In de vierde eeuw hebben keizer Constantijn en een aantal bisschoppen immers besloten dit feest te wijden aan de geboorte van het kindeke Jezus. Inmiddels zijn deze dagen voor velen van ons uitgegroeid tot een moment van samenzijn, trugkieke en natuurlijk ook gewoon lekker eten, drinken, boekie lezen en luieren. Rondom de kerstboom en het liefst met nog wat sneeuw aan de andere kant van de ramen. Luisteren naar de zoveelste verzamel-cd met kerstliedjes, toch nog even Scrooge meepakken of een ander leuk kerstfilmpje.
Lekker mutsen in huiselijke sfeer, heerlijk toch?

Door welke bril kijkt u?
Sommige mensen zijn van mening dat Santa de werkelijke betekenis van Kerstmis een beetje overschaduwt, anderen zetten zich weer af tegen de commercialisering van en rondom deze mythische figuur. ‘Santa Claus is een geestelijke zakkenroller’ sprak Godfried Bomans ooit eens. Ik (zei de gek) ga ‘gewoon’ voor de gezelligheid, lekker eten en drinken en Kolonisten van Catan. Tsja, ieder z’n eigen smaak.
Voor wat het waard is: ik vind Sinterklaas trouwens ook een toffe peer, ze lijken wel een beetje op elkaar…

Hoo hoo hoo!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA