BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 december 2009 @ 08:28 door | 5 reacties

Lijstjestijd (2)

jimi-hendrixAltijd al een keer willen doen maar nooit van gekomen. Nu dan dus, want het is ‘lijstjestijd: ‘mijn album top 10 aller tijden’.

1. Jimi Hendrix – Are you experienced
2. The Beatles – Abbey Road
3. The Beach Boys – Pet sounds
4. Deep Purple – Live in Japan
5. Jeff Beck – Blow by blow
6. Love – Forever changes
7. Van Halen – Van Halen 1
8. Kings X – Out of the silent planet
9. Chris Whitley – Living with the law
10. Joe Satriani – Surfing with the alien

Wat opvalt is uiteraard het hoge ‘sixties’ gehalte in mijn lijstje. Dit komt door mijn vader die mij al zolang ik leef ‘bestookte’ met allerlei prachtige popmuziek en voornamelijk uit de zestiger jaren. Met de paplepel ingegoten dus.

Verder valt een hoge voorkeur voor ‘de gitaar’ te bespeuren. Ook deze voorkeur is makkelijk te herleiden: dit instrument beheerst mijn leven vanaf dat ik een jaar of veertien was. Is door de jaren uitgegroeid van een interesse tot een passie en is uiteindelijk mijn ‘tweede beroep’ geworden.

Alle albums zijn uiteraard voor bibliotheekleden aan te vragen via LeenDirect.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

5 thoughts on “Lijstjestijd (2)

 1. PeterQ schreef:

  Ja, da’s duidelijk het resultaat van een gedegen muzikale sixties opvoeding ;-)

  Vooral in de nummers 1,2,3 en 6 (!) kan ik mij zeer vinden. Hoewel ik ze persoonlijk in een andere rangvolgorde gezet zou hebben.

  Mis natuurlijk wel ‘Revolver'(Beatles) en ‘The Village Green Preservation Society’ (Kinks) in je lijstje.

 2. brian q schreef:

  Hoi Peter,

  Zo zie je maar, de appel valt nooit ver van de boom..
  ‘Revolver’ had er natuurlijk ook ingekund en ‘The Village Green Preservation Society’..zo ook ‘Music from Big Pink’ (the Band) of ‘Station to Station'(David Bowie)maar ja in het leven moet je altijd keuzes maken (as you know)..helaas..(in dit geval)..

  1. PeterQ schreef:

   Tja, je kan niet alles hebben natuurliijk. Waar is bijvoorbeeld ‘Blonde on Blonde’ van Dylan?

   Maar toch, iemand die Abbey Road, Pet Sounds én Forever Changes in zijn top-10 heeft staan, mag door naar de volgende ronde wat mij betreft.

 3. Pieter schreef:

  Pet Sounds staat erin, ik ben tevreden. Speelde jaren geleden in een surfband (www.last.fm/music/seta+surf) dus dan heb je heel wat Beach Boys en Dick Dale achter de kiezen. Sindsdien is het niet meer goedgekomen trouwens, mijn top 10 zou tegenwoordig vol staan met new wave en wat Bob Dylan.

 4. brian q schreef:

  Hallo Pieter,

  Fijn dat je tevreden bent met Pet Sounds..Dick Dale heb ik ooit wel eens live zien spelen op Parkpop te Den Haag, was erg goed..prachtig die ‘cleane’ Stratsound.
  Van Bob ben ik trouwens ook aardig op de hoogte ( van pa’s wege) vooral de eerste ‘elektrische’ platen.

  Groeten, Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA