BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 december 2009 @ 07:55 door | Geen reacties

Onze kerstjukebox

Net als mijn collega Cas heb ik bar weinig met Kerstmis. Het is een goed excuus om een aantal flessen Elzaswijn, een breed assortiment Franse kaasjes en een flinke stapel DVD’s in huis te halen, maar verder gaan de tradities niet in Huize Q.

Ingesleten kerstgewoonte

Toch hebben wij ook zonder boom en in het oogspringende lichtversiersels één hardnekkig ingesleten kerstgewoonte: genieten van onze speciale kerstjukebox. Daarbij moet men niet denken aan zo’n fraaie Wurlitzer (was het maar waar!), maar gewoon aan een sobere laptop stampensvol MP3tjes.

Zigzaggen door de tijd
Alle tracks die ook maar iets met Kerstmis te maken hebben (bijvoorbeeld met ‘Santa’, ‘snow’ of ‘sleigh bells’ in de titel) zijn inmiddels voorzien van een extra label ‘Christmas’. De playlist die daarmee ontstaat zetten we op shuffle en zodoende verrast het apparaat ons vele uren lang met een willekeurige kerstmuziekkeuze. Daar bij zigzaggen we door de tijd langs allerlei muziekstijlen, van Händel tot hardrock, en alles wat daar verder tussen in zit.

Maar traditiegetrouw starten wij onze kerstontbijten eerst met een koordeel uit Bach’s Weinachtsoratorium. Prachtige jubelmuziek die ons dan toch nog last minute in kerstsfeer brengt.

Goed voornemen?
Voor kerstmis 2010 ook zelf uw eigen compilatie samenstellen? Dat kan als bibliotheeklid via LeenDirect door te putten uit de schatkamer van de Muziekbibliotheek Rotterdam. Wie in hun catalogus de woorden ‘christmas’ of ‘kerst’ intikt, boort een muzikale goudmijn aan.

Of u neemt gewoon in december volgend jaar tijd contact op met ondergetekende ;-).

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA