BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 december 2009 @ 08:30 door | Geen reacties

Zonnig winterbeeld

decemberfotoVoor de twaalfde en laatste maal dit jaar kozen mijn collega’s en ondergetekende de winnende maandfoto van de Foto van het Jaarwedstrijd 2009 die onze bibliotheek samen met de Stichting Vlissingen Promotie voor de tweede maal organiseerde.

De decemberwinnaar is een duidelijk afwijkend plaatje geworden ten opzichte van de andere inzendingen. Uiteraard worden bij een stad als Vlissingen vooral veel maritieme foto’s ingezonden. Dus veel boten, paalhoofden, kustlichten, meeuwen en andere met de zee gerelateerde beelden.

Zon & wind
Maar ook de feestelijke foto van Thieu Kerkhof uit Veldhoven is in al zijn eenvoud een Vlissings beeld bij uitstek.
Onze stad heeft tenslotte statistisch gezien de meeste zonuren van Nederland én het waait er (bijna) altijd. Iedere Vlissinger weet bovendien -ook als er een straffe wind staat- wel een plekje te vinden om toch beschut van de zon te genieten.

Grappig dat de foto op het eerste oog onder zomerse omstandigheden gemaakt lijkt, maar in werkelijkheid genomen is in de felle winterzon op 31 januari van het afgelopen jaar.

Bekendmaking jaarwinnaar
Op donderdag 14 januari a.s wordt in onze bibliotheek de winnende foto van  2009 bekendgemaakt door een vakjury onder voorzitterschap van Lex de Meester.
De dag erna start hier in huis een expositie van de 12 genomineerde foto’s van het afgelopen jaar. Te zien tot medio februari 2010.

Overigens gaat in januari de Foto van het Jaar wedstrijd voor de derde een laatste maal van start. Wij zien de inzendingen van 2010 weer met spanning tegemoet.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA