BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

29 januari 2010 @ 09:00 door | Geen reacties

Wie is er bekend met onze internetdiensten?

24nivbtDe Bibliotheek Vlissingen biedt verschillende internetservices aan. De basis wordt natuurlijk gevormd door onze website. Meer persoonlijke en informele berichten zijn te vinden op dit weblog. Voorts ‘zit’ de bibliotheek ook op Hyves. Op de persoonlijke pagina van de bibliotheek treft u berichten van de website, waarop u kunt reageren en met anderen kunt discussiëren. Ook vindt u er foto’s en informatie over geplande activiteiten.

Makkelijk geïnformeerd
Snel op de hoogte van het laatste nieuws, de nieuwste boeken en andere wetenswaardigheden? Dit kan gemakkelijk via RSS. U abonneert zich zo op nieuwe artikelen over onderwerpen die u interesseren, vergelijkbaar met een abonnement op berichten uit een bepaalde rubriek van een krant.
Een andere mogelijkheid is dat u de Netvibespagina van Bibliotheek Vlissingen toevoegt aan de favorieten van uw internet browser. Zo blijft u snel en gemakkelijk op de hoogte van wat er reilt en zeilt in onze bibliotheek, inclusief het laatste nieuws en de nieuwste collectieonderdelen.

Bekendheid
De enthousiaste aanwezigheid van de bibliotheek bij de verschillende internetdiensten is zondermeer een feit. Maar, weet het publiek hier ook van? Intern groeide de behoefte aan inzicht in de bekendheid met en het gebruik van de internetdiensten bij klanten. Want je kunt als bibliotheek wel van alles uit de kast trekken om klanten van dienst te zijn, maar als zij daar niet van op de hoogte zijn schiet je je doel voorbij. En dat is jammer voor beide partijen, toch?

Onderzoek
Om deze reden start StadsMonitor Vlissingen vandaag met een bekendheidsonderzoek in Bibliotheek ’t Spui. Het onderzoek duurt twee weken en er wordt in die periode ondermeer aan klanten gevraagd of zij Bieb Blog kennen en hoe vaak zij dit bezoeken. Klanten die hiermee niet bekend zijn kunnen een korte, heldere demonstratie krijgen. Ook kan Bieb Blog in de onderzoeksperiode u geld opleveren: als geïnterviewde klanten via e-mail hun mening over dit weblog geven, maken zij kans op een Irischeque t.w.v. € 20,-. De winnaars worden op 8 maart op Bieb Blog bekend gemaakt. Zo wordt het bezoeken van Bieb Blog nog interessanter dan het al was!

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA