BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 januari 2010 @ 08:00 door | 1 reactie

Betaalgemak in de bieb

betaalpuntHerkent u dat ook?  File bij de inlichtingenbalie, en u wilde alleen maar even snel boete betalen omdat uw boeken te laat waren.
De meeste mensen vinden het sowieso vreselijk om boete te moeten betalen, laat staan hiervoor in de rij te moeten staan, en dat niet alleen omdat het pijn doet in de portemonnee. Nee, vaak generen mensen zich al voor  € 0,10 boete: “Ik ben anders nóóit te laat, hoor! Dit is de eerste keer!”

PayStation
Hij hangt er al ruim twee jaar, maar is door veel leners nog niet opgemerkt: het PayStation, of op z’n Nederlands de betaalautomaat.
Met uw lenerspas kunt u bij de betaalautomaat in de bibliotheek u uw boete of leengeld betalen met muntgeld, (de automaat wisselt ook), met PIN of Chip.

Poffen
Het is niet nodig dat leden elk klein bedrag meteen afrekenen. ‘Poffen’ is mogelijk tot een bedrag van tien euro. Bij overschrijding van dat bedrag wordt uw lenerspas automatisch geblokkeerd.

In de toekomst wordt het mogelijk om met de betaalautomaat een tegoed op uw bibliotheekpas te zetten. Dan krijgt u dus twee opties: u kunt er een openstaand bedrag betalen OF u kunt een bedrag storten waarmee u als het ware een spaarpotje aanmaakt op uw bibliotheekpas. Met dit spaarpotje kunt u vervolgens gaan betalen.

Stiekem betalen
Voor leners die zich generen als ze veel (of anders nóóit) boete moeten betalen, heeft betalen bij de betaalautomaat een bijkomend voordeel: niemand die het merkt!
U hoeft het PayStation niet uit te leggen dat u te laat was omdat u met uw hond naar de dierenarts moest, onverwacht een week op de Azoren zat of het domweg straal vergeten was. U betaalt gewoon ‘stiekem’ bij de betaalautomaat!

Overigens: ook als u geen lid van de bibliotheek bent, kunt u bij de betaalautomaat geld storten. U ontvangt dan een bon met inlogcode waarmee u in de bibliotheek gebruik kunt maken van bijvoorbeeld internet.

Gemakkelijk voor u en gemakkelijk voor de bibliotheek. De medewerkers van de bibliotheek vertellen u graag hoe de betaalautomaat werkt.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Betaalgemak in de bieb

  1. ans schreef:

    Een leuk geschreven verhaal en ook ik wist dit niet. Misschien is het wel handig om dit door een poster of iets dergelijks aan het publiek duidelijk te maken, want niet iedereen leest de weblog denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA