BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 januari 2010 @ 08:30 door | Geen reacties

De wondere wereld der genealogie

boomEnkele maanden geleden heeft Ferrie Moubis, voorzitter van de afdeling Zeeland van de Nederlandse Genealogische Vereniging, in onze bibliotheek een boeiende lezing gehouden. Deze introductie in de wereld van stamboomonderzoek werd door 26 enthousiaste personen bezocht. Reden om eens na te denken over een vervolg.

Aanbod
Er wordt al vele eeuwen aan genealogie gedaan. Voorvaderen uitzoeken is een tijdrovende maar erg leuke bezigheid. Vaak weet men echter niet waar en hoe te beginnen. Of drogen bronnen op. Ferrie Moubis krijgt regelmatig vragen van mensen die vroeg of laat vastlopen in hun zoektocht. Vaak kan hij die mensen dan toch nog helpen door bronnen te ontsluiten waar niet ingewijden amper weet van hebben. Om deze kennis te delen willen wij geïnteresseerden graag een cursus aanbieden.

Inhoud cursus
De cursus omvat 5 lessen, met  Ferrie Moubis als cursusleider. Na een algemene introductieles krijgen de cursisten in vier avonden uitleg over hoe het beste een stamboomonderzoek op te zetten of te vervolgen. Tegen het einde van de cursus staat er een uitstapje naar het Gemeentearchief Vlissingen gepland, waar men ook zelf onderzoek kan verrichten.
Locatie van de cursus is het internetcafé in bibliotheek Vlissingen, aangezien de bronnen voornamelijk op internet te vinden zijn. Enige basiskennis van het gebruik van een pc is dan ook vereist. Na afsluiting van de cursus heeft men een gedegen stamboom van de voorvaderen in kaart gebracht.

Data en tijden
De cursus zal in de avonduren (van 20.00 uur tot 22.00 uur) plaatsvinden en wel op de maandagen 15, 22 februari en 1, 8 en 15 maart. Kosten voor de totale cursus bedragen € 25,- voor bibliotheekleden en € 30,- voor niet-leden, inclusief koffie/thee. Hier komt nog een gereduceerd bedrag voor het cursusmateriaal bij ( € 17,50).

Inschrijven
Geïnteresseerd? Laat dit ons dan uiterlijk 6 februari a.s. weten! U kunt dit doen door een email te sturen naar activiteit@spui.nl. Ook kunt u zich telefonisch opgeven via 0118-422100 of aan de balie van de bibliotheek. Vermeld uw naam, adres, emailadres en/of telefoonnummer. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging. Er is slechts beperkt plaats, in geval van grote interesse is een herhaling later in het jaar een optie.

Komt u ook?

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA