BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 januari 2010 @ 08:00 door | 1 reactie

Een mooi jaar

‘Een nieuwe lente lenteen een nieuw geluid: Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit!’ Zo begint de ‘Mei’ van Gorter en zo moet elk nieuw jaar eigenlijk beginnen. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ is misschien een wat meer eigentijdse slogan.

Namens alle medewerkers van Bibliotheek Vlissingen mag ik u een gezond, gelukkig en goed geïnformeerd 2010 toewensen.

Bibliotheek Vlissingen heeft voor dit jaar (en de komende jaren) een reeks  plannen die duidelijk maakt dat wij iedere Vlissinger, dus niet alleen de enthousiaste lezers onder hen, goed van dienst willen zijn. We gaan verder met het ontwikkelen van diensten, die passen bij de verschillen in leer- en leesstijl, die wij in Vlissingen zien.

Een enorm aanbod van 400.000 cd’s willen wij voor u downloadbaar maken. Gespecialiseerde databestanden, zoals de krantenbank, worden binnenkort van thuis uit raadpleegbaar. Elektronische boeken worden geïntroduceerd. En drie scholen in Souburg krijgen nog voor de zomer een bibliotheek in huis.

Innovatie
Grote plannen tot vernieuwing en verbetering dus. En dat is nodig ook, want het medialandschap, zoals de wereld van uitgeverijen, omroepen en kranten genoemd wordt, verandert razendsnel. Een ontwikkeling die nu eens niet voortkomt uit de klimaatverandering op aarde. Bibliotheek Vlissingen wil die veranderingen bijbenen. In 2012 mogen wij ons 100-jarig bestaan vieren en dat willen we graag in het teken zetten van ‘een tweede jeugd!’

Volg ons blog het komende jaar en u krijgt vanzelf inzicht in die geplande  ‘verjongingskuur’.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Een mooi jaar

  1. ans schreef:

    Kees, ook voor jou en je gezin de beste wensen voor 2010.
    En natuurlijk ook voor alle bibliotheekmedewerkers.
    Ik hoop om ook in dit nieuwe jaar de bieb veel te kunnen bezoeken en gebruik te mogen maken van alle mogelijkheden die de bibliotheek ons biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA